Kanta-Häme Loppi

Juomavettä keitettävä Lopella ainakin tämän viikon ajan

Vesilaitos valmistelee puhtaan veden jakelupisteen avaamista kirkonkylään.
Kuva: Terho Aalto = TA
Kuva: Terho Aalto

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesijohtovesi pitää edelleen keittää Lopen kirkonkylän alueella ainakin perjantaihin saakka. Kirkonkylän vesijohtoverkoston klooraus ei ole toistaiseksi onnistunut koko verkoston alueella.

Perjantaina vedenottamon kaivoista otetuista vesinäytteistä löytyi yhä toisesta kaivosta epäpuhtauksia. Toistaiseksi vesilaitos ei ole löytänyt syytä kaivojen saastumiseen.

Vesilaitos alkoi maanantaina valmistella vedenjakelun käynnistämistä. Kunnaninsinööri Timo Rahikainen lupasi vesilaitoksen tiedottavan erikseen tarkemmin milloin ja minne säiliö sijoitetaan.

Viime viikolla vedenottamon kaivoista löytyneet kloroformiset bakteerit ja enterokokkibakteerit eivät ole aiheuttaneet asukkaissa vatsatautiepidemiaa. Riihimäen seudun terveyskeskuksen kiirepäivystyksestä kerrotaan, että perjantaina neljä asukasta kysyi puhelimitse neuvoa lieviin vatsaoireisiin.

Vesilaitos lähetti tekstiviestitiedotteen asukkaille viime perjantaina terveysviranomaisten antamasta vedenkeittokehotuksesta. Tekstiviesti lähetettiin isännöitsijöille ja niille omakotitaloasukkaille, jotka ovat antaneet vesilaitokselle puhelinnumeronsa.

Timo Rahikainen kertoo kymmenien asukkaiden ilmoittaneet puhelinnumeronsa vesilaitokselle viime perjantaina jälkeen. Asukkaat ovat heränneet huomaamaan, että vesilaitoksen on tärkeää saada asiakkaiden puhelinnumerot häiriötilanteita varten.

Terveysviranomaisten antama veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Seuraava tiedote asiasta annetaan perjantaina. Asukkaat voivat tarkistaa Lopen vesilaitokselta kuuluvatko kirkonkylän jakelualueeseen. HäSa