Kanta-Häme

Juridia Bützow huippuketjuun

Juridia Bützow -asianajotoimisto yhdistyy brittiläiseen Eversheds International -ketjuun. Juridia Bützowin nimi on nyt Asianajotoimisto JB Eversheds.

Eversheds International kansainvälinen lakitoimistoketju, jolla on 57 toimistoa 31 eri maassa. Se on yksi maailman johtavista liikejuridiikan lakiasiainketjuista. Järjestelyllä Juridia Bützowista tulee Eversheds Internationalin osakas ja kansainvälinen yhteistyökumppani.

Eversheds International toimii samaan tapaan kuin kansainväliset tilintarkastusketjut. Eri valtioissa toimivat itsenäiset yhtiöt, mutta ne toimivat yhteisillä säännöillä ja käyttävät samaa nimeä.

– Liittyminen ketjuun merkitsee, että meille tulee yhä enemmän kansainvälisiä asiakkaita. Ketjun kansainväliset asiakkaat ovat nyt meidän asiakkaitamme, Hämeenlinnan toimiston vetäjä ja Asianajotoimisto JB Evershedsin osakas Juha Kallioinen sanoo.

Asiakkaiden…taso on kova

Eversheds Internationalin asiakkaita ovat sellaiset yhtiöt kuin Siemens, investointipankki Goldman Sachs ja lentoyhtiö Flybe. Asiakkaana on myös Cambridgen yliopisto, jonka kanssa ketjulla on myös koulutusyhteistyötä.

– Taso on kova. Eversheds Internationalin järjestelyt ovat hyvät. Tämä tarkoittaa, että pystymme tekemään asioita nykyistä kevyemmällä rakenteella.

Kallioinen kertoo, että kansainvälistyneet asianajotoimistot saavat yhä suuremman osan asiakkaistaan kansainvälisten yhteyksien kautta. Kollegat ovat kertoneet, että jopa yli puolet toimeksiannoista tulee ketjujen muilta osilta.

– Liikejuridiikassa tarvitaan kansainvälisiä yhteyksiä, mutta niitä tarvitaan myös yksityisten ihmisten asioiden hoitamisessa. Ihmisillä on esimerkiksi kansainvälisesti omistuksellisia yhteyksiä ja avioliittoja.

Asianajotoimisto JB Evershedsillä on yli sata juristia. Hämeenlinnan toimistossa on kuusi juristia, mutta Kallioinen luonnehtii sitä tällä hetkellä vajaamiehitetyksi.

– Toimisto voi tarjota nyt laajat kansainväliset palvelut myös omille asiakkailleen. (HäSa)