fbpx
Kanta-Häme Hämeen Sanomat

Juttua päivitetty: Häiriö rautatieliikenteessä ohi, aikatauluihin palaamisessa voi olla viiveitä – poliisille tutkintapyyntö

Tampereen ja Riihimäen välillä kulkeneet junat korvattiin busseilla. Kuva: Riku Hasari.

Rataliikennekeskus on tehnyt poliisille tutkintapyynnön junaliikenteen järjestelmävian aiheuttaneesta kaapelivauriosta Tampereen ja Riihimäen välillä.

Väylävirasto tiedotti aiemmin Twitterissä, että kaapelin katkeamisen syyksi epäillään ilkivaltaa. Kaapeli saatiin korjattua puoli kahteen mennessä.

Junaliikenne pääradalla Riihimäki – Tampere -välillä on palautumassa normaaliksi. Liikenteessä oli häiriöitä useiden tuntien ajan Lempäälässä yöllä tapahtuneen kaapelivaurion vuoksi.

VR:n mukaan aikatauluihin palaamisessa voi olla viiveitä, joten viivästyksiin junamatkoilla kannattaa edelleen varautua. Ensimmäiset Tampereen ja Riihimäen välillä ajettavat junat ovat IC 22 Tampereelta Helsinkiin sekä IC 25 Helsingistä Tampereelle.  Yöjunat saapuvat pohjoiseen myöhässä, joten niiden lähtö takaisin etelään viivästyy.

Lisätietoja: VR: Junaliikenne nyt

Peruttuja junavuoroja korvaavia linja-autoja saapui asemalle epämääräisin väliajoin.

Linja-autojen epävarmuus hämmensi

Hämeenlinnan asemalla oli aamupäivällä hämmentynyt tunnelma. Tampereen ja Riihimäen väliä korvaavia linja-autoja tuli pihaan silloin tällöin, mutta niiden saapumisajoista ei ollut tietoa saatavilla. Osa asemalle jääneistä matkustajista mietti myös, miten VR:ltä voisi hakea korvauksia.

Hanna Alkila ja Sanni Uschanov olivat odottaneet reissua Tampereelle hartaasti. Sen toteutuminen näytti kuitenkin hetken epävarmalta kyytiä odotellessa.

– Katsotaan, koska sinne päästään, totesi Alkila.

Asemalla odottaneet matkaajat kritisoivatkin sitä, että paikalla ei ollut esimerkiksi ketään VR:n työntekijää kertomassa, oliko lisää korvaavia yhteyksiä ylipäätään tulossa. Useimmissa saapuneissa linja-autoissa ei lukenut edes, olivatko ne menossa Tampereelle vai Riihimäelle päin. Osa linja-autoista oli niin täynnä, että kävi vain kääntymässä ottamatta ketään kyytiin, koska niistä ei jäänyt ketään pois.

Elise Vainio ja Ann-Mari Virta odottivat korvaavaa linja-autoa Tampereelle. Junayhteyksien peruminen ei haitannut heidän matkaansa pahasti.

Myös Ann-Mari Virta ja Elise Vainio olivat menossa Tampereelle. Heillä oli tarkoituksena hankkia syntymäpäivälahja ja viettää viimeisiä vapaita ennen koulun alkua. Tiedon junayhteyksien katkosta he olivat saaneet VR:n sovelluksen kautta.

– Meillä ei ole tässä mitään hätää, olemme joustavasti liikkeellä. Pitää tietysti keksiä joku vaihtoehto, jos korvaavaa kyytiä ei tule, Virta pohti. Vainion mielestä päivästä oli tulossa seikkailu, kun ei voinut tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Osa aamulla lähteneistä junista kulki vielä, mutta huomattavasti myöhässä ja hitaasti, jopa viiden kilometrin tuntivauhtia. Esimerkiksi Intercity 274 Rovaniemeltä Helsinkiin oli kolme ja puoli tuntia myöhässä.

Esa Vesterinen oli lähtenyt Rovaniemeltä kohti Hämeenlinnaa tarkoituksenaan saapua kello seitsemän. Hän oli sen sijaan perillä kello 10.30. Asiasta oli tiedotettu junassa kuulutuksella Tampereen kohdalla.

Vesterisen matka oli kuitenkin viivästyksestä huolimatta sujunut mukavasti. Kaikki junassa oli toiminut hyvin.

– Olen lomalla, joten tämä ei haittaa.

Päivitetty uutiseen klo 10.43 tieto vian syystä ja arvioitu kesto.

Päivitetty klo 12.28 otsikko, tiedot paikan päältä, matkustajien kommentit ja video.

Päivitetty 13.30 tieto siitä, että häiriö ohi.

Päivitetty 13.42 tieto epäillystä ilkivallasta.

Päivitetty 16.18 tieto tutkintapyynnöstä poliisille.

 

Menot