Kanta-Häme

Kaksipyöräiset kaahasivat poliisia karkuun Riihimäellä: Hämeen poliisilla oli vilkas perjantai-ilta

Vuonna 1997 syntynyt autoilija jäi torstaiyönä kiinni reippaasta ylinopeudesta Arolammintiellä Riihimäellä.
Kuvituskuva: Pekka Rautiainen.

Hämeen poliisilla oli kiireinen ilta. Kanta-Hämeessä putkaan joutui poliisilain perusteella seitsemän henkilöä. Erityisesti Riihimäellä liikenne aiheutti poliisille tehtäviä.

Perjantai-iltapäivänä poliisi pysäytti auton Lahdentiellä. Kuljettajana oli noin 30-vuotias mies, jolle tehty pikahuumetesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta.

Moottoripyöräilijä ajoi Erkyläntiellä poliisin nopeusvalvontaan 75 kilometrin tuntinopeutta, kun alueen sallittu nopeus on 30 kilometriä tunnissa. Kuljettaja lähti poliisia pakoon ja päätyi Metsurintien päässä olevalle soratielle. Kaaduttuaan hän jatkoi matkaansa kävellen. Poliisi tavoitti moottoripyöräilijän tämän saavuttua kotiinsa. Kuljettaja oli mies, jolla ei ole ajo-oikeutta. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Poliisipartio päätti pysäyttää takavalottoman mopon Keskuskadulla hieman puolen yön jälkeen. Mopoilija lähti ajamaan poliisia pakoon. Mopoilija ajoi Riihimäen keskustassa 92 kilometrin tuntivauhtia, kun alueen sallittu nopeus on 40 kilometriä tunnissa. Poliisipartio pakotti lopulta mopon pysähtymään estämällä ajon poliisiautoilla Uusi Karhintiellä. Mopon kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja moposta poistettiin rekisterikilvet.

Parikymppinen mies näpisti kaiuttimen Riihimäen Prismasta yhdeksän aikaan illalla. Vartijat ottivat hänet kiinni ja kutsuivat poliisin paikalle. Poliisi löysi miehen hallusta huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Miestä epäillään näpistyksestä ja huumausainerikoksesta.

Hämeenlinnassa Viipurintiellä kello kahdeksan aikaan illalla ajaneen moottoripyörän nopeudeksi mitattiin 115 kilometriä tunnissa. Sallittu nopeus on 50 kilometriä tunnissa. Moottoripyörää kuljettanut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Päivän lehti

4.8.2020