Kanta-Häme

Kaahareita jäi kiinni

Jokioinen. Yli 170 kilometrin tuntinopeus ei riittänyt kaaharin tavoittamiseen kymppitiellä Jokioisten kohdalla.

Poliisipartio oli suorittamassa valvontaa siviilimallisella partioautolla ja oli ohittamassa edellä ajavaa henkilöautoa. Poliisin päästyä rinnalle alkoi henkilöauton kuljettaja kiihdyttää nopeuttaan, eikä partio päässyt auton ohitse.

Henkilöauton kuljettaja jatkoi kiihdyttämistä edelleen nopeusrajoituksen ollessa 100 km/t. Poliisiauton nopeus oli 173 km/t ja henkilöauto loittoni selvästi.

Henkilöauton kuljettaja hiljensi nopeutta Turuntien risteykseen ja poliisiauto tavoitti henkilöauton. Partio näytti kuljettajalle pysähtymismerkin ja kuljettaja pysähtyi.

Autoa kuljetti parikymppinen mies. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisipartio havaitsi lauantaiyönä kahden aikaan Forssassa valtatie 2:lla henkilöauton, joka kulki selvästi ylinopeutta kyseisen tieosuuden 80 km/t alueella. Partio lähti auton perään ja sen ajaessa 140 km/t henkilöauton kuljettaja ajoi kovempaa nopeutta.

Partio pysäytti henkilöauton, jota kuljetti 21-vuotias mies. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisipartio tapasi Rinnetiellä Hämeenlinnassa perjantaina iltapäivällä 23-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille.

Hänellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänen hallustaan löytyi huumausaineita.

Miestä epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausainerikokseen.

Lisäksi miehellä oli etsintäkuulutus, jonka perusteella hänet otettiin kiinni.

Jokioisilla poliisi tapasi 23-vuotiaan naisen kuljettamassa henkilöautoa kahdesti tunnin sisällä perjantai-iltapäivällä ilman ajo-oikeutta. Jälkimmäinen tapaus oli naiselle jo 21. kerta vuoden sisällä, kun hän jäi siitä kiinni.

Naisen kuljettama ja omistama auto otettiin takavarikkoon. HÄSA