Kanta-Häme

Käärme salamatkusti linja-autossa Hämeenlinnaan

Bussikuski koki perjantaiaamuna Hämeenlinnan Matkahuollossa epämieluisan yllätyksen, kun hän löysi rahdin seasta salamatkustajan, noin 40-senttisen käärmeen.

Bussinkuljettaja ilmoitti havainnostaan kello 6.40 Hämeen poliisilaitokselle, josta vanhempi konstaapeli Pekka Laitinen kävi eläimen noutamassa.

Viljakäärme kuljetettiin paperipussissa kiinniotettuna Miekkalinnan putkaan. Siellä salamatkustaja rekisteröitiin asianmukaisesti eli kuvattiin ja otettiin mitat: pituus 30-40 senttiä, pikkusormen paksuinen.

Käärme vietiin Eläinhoitola Hepuliin, josta omistaja voi sitä kysellä numerosta 050 4122008. Bussi, josta käärme löytyi, oli lähtenyt matkaan Tampereelta.

Eläinhoitola Hepulin työntekijä Kati Hartikainen kertoi perjantai-iltapäivällä, että käärme on tunnistettu viljakäärmeen poikaseksi. Sille hankittiin oma terraario, ja sitä on ruokittu hiirenpoikasilla.

– Pikkuinen voi hyvin. Käärme on ollut rauhallinen ja käsiteltävissä. Se ei ainakaan näytä stressaantuneelta.

Jos omistajaa ei 15 vuorokauden sisään löydy, käärme jää Hepulin omaisuudeksi.

– Sen jälkeen etsimme sille osaavan ja käärmeet tuntevan kodin. Käymme tarkkaan läpi kaikki kotiehdokkaat, Hartikainen kertoo.

Viljakäärme on yksi suosituimmista lemmikkikäärmeistä. Se on kuristajakäärme, eikä sillä siten ole myrkkyhampaita. Viljakäärme kasvaa noin 90–150 senttimetriä pitkäksi. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic