fbpx
Kanta-Häme Janakkala

Tervakoskella Kaartotien liittymä siirtyy etelämmäksi - Kaavaan merkitään myös uutta kevyen liikenteen väylää

Tervakoskella halutaan eroon 130-tien nelihaararisteyksestä.

Tielinjauksia muutetaan Tervakoskella, jotta esimerkiksi uudelta Mäyrän asuinalueen yhteys 130-tielle paranisivat. Siksi alueelle alettiin valmistella kaavamuutosta viime syksynä.

Nyt kaava on luonnosvaiheessa. Sen mukaan yhteys 130-tielle tuleekin aiemmin ajateltua etelämmäksi, ei suoraan Kaartotien kohdalta. Nykyistä tieyhteyttä siirretään 65 metriä etelän suuntaan, jotta liittymät porrastuisivat turvallisella tavalla.

Nykyisellään risteys on nelihaararisteys, sillä 130-tien itäpuolella on Mikkolantien liittymä. Kaava mahdollistaa Mikkolantien liittymän siirtämisen nykyistä pohjoisemmaksi, mikäli sellainen on tulevaisuudessa tarpeen. Kaavaan merkitään myös kevyen liikenteen alikulku 130-tien alitse.

Maankäyttöpäällikkö Piia Tuokko kertoo, että toimivamman ajoneuvoyhteyden lisäksi ensi vaiheessa on tarkoitus toteuttaa kevyen liikenteen väylä 130-tien länsipuolella sijaitsevalle bussipysäkille. Myös bussipysäkin paikka muuttuu hieman.

 

 

 

Kaavamuutos poistaa nykyiseen kaavaan merkityn puistoalueen, joka on nykyään joutomaata.

– Kyse on Koivusillantien ja yritysalueen välisestä alueesta, jolla ei ole merkitystä virkistysmielessä, Tuokko sanoo.

Joutomaa kaavoitetaan nyt hyötykäyttöön laajentamalla nykyistä teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta.

Kaavamuutoksella mahdollistetaan lisäksi se, että Koivusillantien länsipuolella sijaitseva kerrostalotontti voi ostaa kunnalta hieman lisämaata pysäköintialueensa laajentamiseen.

Uudella Kaartotien suunnasta tulevalla tienpätkällä ei ole vielä nimeä. Se ei voi Piia Tuokon mukaan olla oikein Kaartotietä eikä Koivusillantietäkään, koska Koivusillantie jatkuu uuden liittymän kohdalta vielä etelän suuntaan. Toisaalta nykyiselläkään liittymällä ei ole virallista nimeä. HäSa

Menot