Kanta-Häme

Kädentaitajien joulupuoti avataan Tervakoskella – Kirstunkammari kokoaa lähiseudun tekijät yhteen

Ensimmäinen joulupuoti pidettiin viime vuonna, joten nyt voidaan jo puhua perinteestä, hymyilee kädentaitajien yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Pirkko Särkimäki.

Tervakosken keskustassa avautuu maanantaina 19. marraskuuta kädentaitajien joulupuoti. Kirstunkammari on avoinna 9. joulukuuta saakka, ja tarjoaa kädentaitajien tuotteita on laidasta laitaan.

Suuri osa tekijöistä löytyy läheltä: Loppelta, Tervakoskelta, Turengista, Hattulasta. Puodissa voi ostosten teon lisäksi myös lepuuttaa jalkojaan ja nauttia kupillisen kahvia itse eivottujen herkkujen kera. Puoti on avoinna arkisin kello 10-17 ja la-su 11-15.

Kädentaitajien oma yhdistys Kapiokirstu ry on vuodesta 2004 alkaen edistänyt kädentaitojen harrastusta ja tasoa Suomessa. Yhdistys on koonnut jo satakunta kädentaitojen harrastajaa ja ammattilaista yhteen ja uusia jäseniä liittyy aktiiviseen porukkaan jatkuvasti.

– Oman toimitilan myötä olemme pystyneet monipuolistamaan kurssitarjotintamme ja sitä kautta on yhdistykseen tullut useita uusia jäseniä. Toiminta lisää toimintaa, toteaa yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja, nypläyksenopettaja Pirkko Särkimäki.

Toimitilan vuokralle ottaminen oli yhdistykselle hyvin uhkarohkea teko.

– Yhdistyksen budjetti on rajallinen ja joka kuukausi pitää vuokrarahat löytyä. Kun päätös tilan vuokraamisesta sitten tehtiin, niin jäsenistö otti tyytyväisenä toimitilan vastaan, kertoo Särkimäki.

Tilaa vuokrataan kokouksiin ja tapahtumiin myös yhdistyksen ulkopuolisille. Vuokraaminen on toiminut hyvin ja vielä on tilaa uusillekin kokousten pitäjille.

Yhdistyksen toimintaan ja tapahtumatarjontaan voi tutustua sekä kotisivuilla (kapiokirstu.net) että facebookissa (kapiokirstu ry). HÄSA