Kanta-Häme

Kadonnut susi löytyi

Rengossa reilu viikko sitten poikkeusluvalla kaadettu susi on löytynyt.

Susi oli säilytetty oikein ja se saatiin lähtemään jo maanantaina tutkittavaksi Luonnonvarakeskukseen Taivalkoskelle. Samana päivänä, mutta aikaisemmalla linja-autovuorolla Taivalkoskelle lähti myös eilen sunnuntaina kaadettu toinen susi.

Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piirin toiminnanjohtaja Pekka Ojalan mukaan metsästäjät tekivät itse tapauksesta tutkintapyynnön poliisille.

– Rikoimme lupaehtoja, sillä niissä edellytetään, että saalis olisi pitänyt toimittaa tutkittavaksi Luonnonvarakeskukseen jo ensimmäisenä arkipäivänä. Tässä on kyse inhimillisestä erehdyksestä. Virhe on virhe, emmekä halua selitellä asiaa sen enempää, Ojala sanoo.

Ojalan mukaan kyse on ennakkotapauksesta, eikä hän tiedä, millaisia seurauksia siitä on metsästäjille. Ilmeisesti luvassa on sakkoja.

– Kolme viikkoa on ollut tosi raskasta aikaa, mutta toivottavasti tästä opitaan jotakin, eikä samanlaista virhettä tapahdu enää toistamiseen.

Rengon sudet kaadettiin riistakeskuksen myöntämällä poikkeusluvalla Etelä-Hämeessä. Ensimmäinen susi ammuttiin viikko sitten sunnuntaina Rengossa ja toinen viikkoa myöhemmin Hattulassa. Etelä-Hämeessä on kaadettu susi edellisen kerran 1970-luvun alussa. HäSa

 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic