fbpx
Kanta-Häme

Kahden yrityksen mies palkittiin Rengossa

Renkolainen Vesa Latvala jakaa aikansa kahden yrityksensä välillä. Vuonna 2002 perustamaansa Ballbreakers oy:tä hän kutsuu pieneksi lapsekseen, josta ei ole raaskinut luopua.

– Se on kuin piristysruiske minulle, Latvala kehuu elämyspalveluyritystään.

Värikuula-aseita ja saunanvuokrausta

Ballbreakers järjestää värikuulapelejä ja vuokraa pelivarusteita. Se myös vuokraa ja ylläpitää Ruokojärven saunamökkiä, jonka se itse on vuokrannut Renko-seuralta.

– Meillä on pelialue saunamökin lähellä, ja toinen, Vanajanlinnan lähellä sijaitseva pelialue on vuokrattu kaupungilta. Järjestämme pelejä myös esimerkiksi maatilamatkailuyrityksissä.

Ballbreakersilla on yksi työntekijä Latvalan lisäksi. Yrityksen talvikausi on kuitenkin hiljainen, ja silloin työntekijä työskentelee Latvalan toisessa yrityksessä, Rengon konepalvelu oy:ssä.

Konepalvelun perustivat Janne Hjelt ja Levatrans oy:n Marko Nybacka vuonna 2008. Viime vuoden alusta lähtien heillä on kummallakin ollut 10 prosentin osuus, ja Vesa Latvala omistaa loput 80 prosenttia.

– Mutta kumpikin, Janne ja Marko, ovat minulle suurena tukena. He auttavat esimerkiksi trukkien huollossa, josta en itse ymmärrä paljoakaan.

Neljä trukkia Rengon sahalla

Rengon konepalvelu toimii Metsä Woodin Rengon sahalla, jossa sen trukit käsittelevät sahan valmista puutavaraa.

– Me varastoimme, lastaamme autoihin, keräämme kuormia. Meillä on sitä varten neljä 16 tonnin trukkia.

Työntekijöitä on Latvalan lisäksi viisi. Vielä viime vuonna työntekijöitä oli yksi enemmän.

– Kasvaneiden kulujen takia jouduimme tänä vuonna käymään läpi ikävän prosessin ja irtisanomaan yhden työntekijän. Kassa ei olisi kestänyt muuten.

Yritys on äskettäin neuvotellut Metsä Woodin kanssa uuden jatkosopimuksen, joten nyt tilanne näyttää turvatulta tuleviksi vuosiksi.

– Toivon, etten joudu tekemään enempää ikäviä päätöksiä.

Yhtiökumppaneittensa lisäksi Latvala kehuu Nordea-pankkia.

– Ovat siellä uskoneet minuun – välillä enemmän kuin itse uskon itseeni, hän tunnustaa.

Vesa Latvala sai lauantaina Kalvola-Rengon yrittäjäjuhlassa vuoden yrittäjä -palkinnon. Juhla järjestettiin ravintola Tulinummessa Rengossa. (HäSa)

Menot