fbpx
Kanta-Häme

Kahviloita ja Ovet-valmennusta omaishoitajille

Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry järjestää jutustelua omaishoidosta kahvilatapaamisten avulla syys-lokakuun vaihteessa yhdistyksen koko toiminta-alueella.

Kahvilakiertueilla on mahdollista tavata muita omaishoitajia ja työntekijöitä. Usein läheistään tukevilla on joku kysymys valmiina, johon he haluavat saada vastauksen. Kysymys voi liittyä arjen ongelmiin, omaan jaksamiseen tai viranomaisyhteistyöhön. Kahvilatapaamisissa jutellaan omaishoitajuuteen liittyvistä tärkeistä asioista ja siellä on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen toimintaan omalla alueella.

Eli mitä enemmän kahviloissa on kävijöitä ja mitä enemmän toiveita tuodaan esille, sitä todennäköisempää on, että yhdistys toimii aktiivisemmin omalla kotiseudulla.

Kahvilakiertueilla voi kysyä lisää myös Ovet-valmennuksesta.

Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on lähipiirissä sairastunut tai vammautunut henkilö tai jotka tukevat tai avustavat läheistään tai jotka haluavat vahvistaa omaishoitajuustietoa, kokemuksia ja tunteita, jotka liittyvät omaishoitajuuteen.

Ovet-valmennuksen punaisena lankana on antaa omaishoitajille enemmän mahdollisuuksia, tietoa, taitoa ja tukea. Valmennuksessa pyritään tukemaan kunkin osallistujan vahvuuksia ja löytämään yhdessä uusia voimavaroja toisten samanlaisessa arjessa elävien kanssa.

Valmennuksessa käydään läpi seuraavia teemoja: Ovet arjen keskeisistä asioista, Ovet yhteiskunnan palveluista, joissa käydään viranomaisyhteistyötä ja avustamista, Omat oveni, jossa käydään läpi muutosta ja hoivatyötä ja Ovet huomiseen, jossa käydään läpi iloa, vertaistukea ja omia voimavaroja.

Syyskauden ensimmäinen Ovet-valmennus toteutetaan Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n tiloissa (Hallituskatu 20, sisäpiha) klo 13.00-15.30 tiistaisin 22.9., 29.9., 6.10., ja 13.10.

Jatkossa Ovet-valmennuksia järjestetään kysynnän mukaan koko yhdistyksen toiminta-alueella, johon kuuluvat Hämeenlinnan keskustan alueen lisäksi Hauho, Tuulos, Turenki, Kalvola, Renko, Hattula ja Lammi. HÄSA

Menot