Kanta-Häme

Käikälän jätepisteen roskaaminen kyllästyttää Kiertokapulaa

Kiertokapula on saamassa tarpeekseen Käikälän K-kaupan kupeessa sijaitsevan jätteenkeräyspisteen jatkuvasta roskaamisesta. Roska-astioiden viereen laitettu kyltti kertoo, että keräyspiste poistetaan, jos roskaaminen jatkuu.
 
– Meillä on toiminta-alueellamme noin 270 pistettä, joista vuosittain joudumme sulkemaan 1–2 roskaamisen takia. Alttiita roskaantumiselle ovat ne pisteet, jotka sijaitsevat suojaisissa paikoissa, sanoo käsittely- ja logistiikkapäällikkö Matti Niittymäki.
 
Vuosien varrella pahvi- ja paperi-, metalli- ja lasijätteen sekaan on päätynyt kaikkea mahdollista muun muassa remonttijätettä, kodinkoneita, huonekaluja ja muoveja. Aika ajoin piste on ollut suorastaan törkyinen, sillä osa kansalaisista on tuonut jättänyt roskansa jäteastioiden ulkopuolelle.
 
– Keräysautot eivät voi ottaa ylimääräistä jätettä, joten meidän on aina siivottava piste erikseen. Jos jätepisteelle on kannettu esimerkiksi sohva, pitää meiltä kahden miehen lähteä hakemaan sohvaa. Hakuun voi mennä tunti työaikaa ja kulut päälle.
 
Valvontaa  tehostettu
Kiertokapula otti kameravalvonnan käyttöön tänä vuonna. Varoituskyltin jälkeen meillä on tapana asentaa pisteeseen valvonta. Käikälään on tiedossa kameravalvonta lähiaikoina.
 
– Olemme hankkineet muutaman siirrettävän kameran, joita viemme pisteille pariksi kuukaudeksi. Tähän mennessä saadut kokemukset ovat olleet hyviä, kameroiden ennaltaehkäisevä vaikutus on ilmeinen. Jos näemme nauhoilta esimerkiksi auton rekisterinumeron, voimme tehdä asiasta rikosilmoituksen poliisille. Joskus tähänkin keinoon on jouduttu turvautumaan.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic