Kanta-Häme

"Kaikille mahdollisuus liikuntaan ja kulttuuriin"

Hämeenlinnan vasemmistoliiton perhetapahtumassa sunnuntaina puhunut puolueen puheenjohtaja Li Andersson keskittyi soten sijaan puhumaan puolueen toisesta kärkiteemasta, kouluista ja varhaiskasvatuksesta.

– Lasten yhtäläisen päivähoito-oikeuden puolustaminen on meille periaatekysymys. Päättäjämme ovat puolustaneet yhtäläistä päivähoito-oikeutta ja ettei ryhmäkokoja kasvateta, ja jatkamme sillä linjalla myös vaalien jälkeen, Andersson sanoi.

Yhtäläisen päivähoito-oikeuden rajaus johtaa Anderssonin mukaan perheiden väsymiseen.

– Perheillä pitää olla valinnanvapaus, vaikka perheessä olisi työttömyyttä tai vanhempi olisi kotona toisen lapsen kanssa hoitovapaalla.

Peruskouluopetuksen eriarvoistuva kehitys on hyvin ongelmallista, Andersson totesi.

– Tutkimukset osoittavat, että alueelliset, sekä tyttöjen ja poikien väliset erot ja myös oppilaiden perhetaustan vaikutus on voimistumassa. Koulun tehtävän pitäisi nimenomaan olla se, että tasataan perhetaustoista johtuvia eroja.

Andersson kertoi vasemmistoliiton linjanneen lauantaina puoluevaltuustossa teemoja, jotka edistäisivät tasavertaisia liikunnan ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksia: liikkuva koulu -periaatteen laajentamista kaikkiin kouluihin, maksuttomia liikuntavuoroja lapsille ja nuorille sekä kulttuuripolkutoimintaa.

– Nämä ovat tapoja, joilla voidaan tukea eri taustoista tulevien nuorten mahdollisuuksia harrastaa tasavertaisesti. Käytännön poliittiset teot kuntatasolla luovat lapsiystävällisiä kuntia. HÄSA

Päivän lehti

31.5.2020