Kanta-Häme

"Kaikkein parasta on vertaistuki"

Kaksi kilpailevaa kauneusalan yritystä päätti yhdistää voimansa. SKY-kosmetologit Hanna Niskanen ja Jette Välkkynen aloittivat yhteistyön, koska siitä on hyötyä molemmille. Kummallakin on edelleen oma yritys, konsepti on molemmilla sama, mutta nyt molemmat pystyvät tarjoamaan palveluita myös isommille ryhmille.
 
– Idea yhteistyöstä lähti siitä, kun sain kyselyjä yrityksiltä ja ryhmiltä hemmotteluilloista, mutta yksin en pysty ottamaan kovinkaan suurta ryhmää. Jetellä oli sama tilanne, Hanna Niskanen kertoo.
 
Naisten yhteistyökuvio käynnistyi viime marraskuussa. Kaksikko oli tutustunut toisiinsa jo aiemmin amerikkalaisen kosmetiikkayrityksen tilaisuuksissa. Naiset saivat kipinän ammattiinsa tuote-esittelyiden kautta. Molemmat ovat tuoreita yrittäjiä.
 
– Amerikkalaisesta yrityksestä meille jäi idea, että emme kilpaile, vaan olemme kollegoja, Niskanen valaisee.
 
– Kun olimme kosmetiikkayrityksen tiimoilla tehneet yhteistyötä, huomasimme, että ajattelimme myös työasioista samalla tavalla, Välkkynen jatkaa.

Pelisäännöt sovittu

Yhteistyön pelisäännöistä on sovittu etukäteen, jotta ongelmilta vältytään. Välkkysen Kauneusstudio Valkyrie Hattulassa on kooltaan lähes 100 neliötä, joten siellä otetaan vastaan isommat ryhmät. Pienemmät ryhmät on mahdollista vastaanottaa Niskasen Studio Kaunis Sinässä Hämeenlinnan keskustassa.
 
Naisten verkostoon kuuluu myös hierojia, joten enimmillään he voivat vastaanottaa jopa 30 hengen ryhmiä. Kyselyjä on tullut jo pääkaupunkiseudulta asti.
 
– Meillä on samanlainen tyyli tehdä töitä, joten homma toimii, Välkkynen luonnehtii.
 
Yhteistyösysteemi on joustava ja tuo vaihtelua yksinyrittäjän arkeen. Myös uudet ideat kumpuavat aivan toiseen malliin. Naiset suosittelevat yhteistyötä muillekin.
 
– Kaikkein parasta on vertaistuki. On tärkeää päästä vaihtamaan kokemuksia ja saada palautetta sekä ideoita kollegalta, Niskanen suitsuttaa.
 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic