Kanta-Häme

Kaikki eivät palaa Wetteriin?

Sisäilmaongelmista kärsinyt kaupungin toimitalo Wetteri on kiinni ainakin vuoden loppuun saakka. Rakennusta ei ole päästy vielä lainkaan remontoimaan, sillä rakennusurakan suunnittelu- ja selvittämisvaihe on kestänyt tähän saakka.

– Se on nyt urakkalaskennassa ja tulee sieltä takaisin joskus kuun puolivälin jälkeen. Menee siis elo-syyskuun vaihteeseen, ennen kuin Wetterillä päästään varsinaisiin rakennustöihin, kertoo Linnan tilapalvelujen johtaja Raili Salminen.

Hän arvioi, että taloon päästään muuttamaan takaisin vasta ensi vuoden puolella.

– Kun saadaan rakenteita kunnolla auki, nähdään tarkemmin remontin laajuus..

Remontille ei ole vielä myöskään tarkkaa kustannusarviota

– Siinä on ollut aika iso haarukka, koska kyse on erikoishommasta. Katsotaan nyt, mitä sieltä paljastuu, Salminen sanoo.

Tarvitaanko kahta palvelupistettä?

Sekään, ketkä Wetterille takaisin palaavat, ei ole vielä kirkossa kuulutettua.

Kaupunki on palvelu- ja hankintaohjelmassa määrittelemien tavoitteidensa mukaisesti käynnistänyt tilaselvityksen, jossa pyritään tehostamaan kaupungin tilojen käyttöä.

– Ajatuksena on tiivistää toimintoja niin paljon kuin vain on mahdollista Raatihuoneenkatu 9-11:ssä sijaitsevalle kaupungintalolle. Mikä on se tilamäärä, jolla me tulisimme toimeen? Salminen kertoo työn lähtökohdista.

Pohdinnan alla on muun muassa vain yksi palvelupiste. Aiemmin Kastellin palvelupisteen lisäksi Wetterissä on toiminut erillinen maankäytön palvelupiste.

– Sitäkin nyt selvitetään, olisiko yhden palvelupisteen malli mahdollinen.

Työhuoneet usein tyhjillään

Salmisen mukaan konsultti kiersi kevään aikana pistemäisesti katsomassa, minkä verran henkilöstön työ- ja kokoushuoneet olivat käytössä.

– Kartoitus toi esiin, että kyllä ne kammarit ovat aika paljon tyhjillään. Ollaan kokouksissa ja työtä tehdään paljon myös muualla, esimerkiksi asiakkaiden luona. Pohjatyö valmistui ennen lomia ja nyt meidän olisi tarkoitus katsoa, miten me sitä jatketaan.

Tilaselvitys etenee rinta rinnan Wetterin remontin kanssa. Jos osoittautuu, ettei kaupunki ensi vuonna tarvitsekaan koko kuusikerroksista Wetterin rakennusta, osa kerroksista mahdollista vuokrata myös ulospäin.

– Niiden täytyisi olla tietysti selkeästi erotettavissa olevia alueita, Salminen pohtii.

Väki evakossa monessa paikassa

Wetteriltä muutti maaliskuussa 160 työntekijää eri puolille kaupunkia.

Kaupungintalolle sijoitettiin muun muassa palvelutuotannon hallintoa, Linnan Infran suunnittelijoita sekä rakennusvalvonnan ja kiinteistöhallinnon väkeä.

Ikäihmisten palvelujen hallinto siirtyi Verkatehtaan kolmanteen kerrokseen, kun taas lastensuojelun asiakaspalvelu ja aikuisten sosiaalityön työntekijät työskentelevät Talaskujalla ns. Mehiläisen talossa.

Lasten ja nuorten palvelujen hallinto muutti Uppsala-talolle ja Seminaarin koululle, ja Linnan Infran väki ja mittamiehet muuttivat Suosaarentielle. (HäSa)

Menot