Kanta-Häme

Kaikki samassa veneessä

Monia kaupunkilaisia harmittaa katujen huono kunto, ja Linnan Infran uusi toimitusjohtaja Kari Muhonen ymmärtää tämän.

– Korjausvelka kasvaa koko ajan, kun rahaa on niin vähän. Mutta sanoisin, että trendi on sama monessa muussakin paikassa.

Muhonen sanoo, että valtio on kuitenkin satsannut yleisten teiden parantamiseen. Nyt hän toivoisi, että Hämeenlinnassa päätettäisiin samoin.

– Kyllä rahaa nyt tarvittaisiin siihen, että korjausvelkaa saataisiin pienennettyä.

Linnan Infran kehittämisen ohjausryhmä kokoontuikin äskettäin, ja siellä sovittiin, että kaupungin tilaajapuoli valmistelisi asiasta vielä nykyistä tarkemman suunnitelman.

– Asia on siis vireillä, mutta rahan löytymiseen tarvittaisiin poliittiset päätökset. Ymmärrän kyllä, että on paljon muitakin paineita.

– Tälle vuodelle on varattu aika vähän päällystysrahaa. Työssä edetään aiemmin tehdyn priorisointilistan mukaan.

Vaikka Muhonen on ollut kaupungin leivissä vasta pari kuukautta, hän on ehtinyt jo huomata, että Linnan Infra saa eniten palautetta huonokuntoisista kaduista. Palaute on enimmäkseen kielteistä.

Mutta kyllä kaupungin liikelaitos saa myös kiitoksia. Sitä tulee eniten virkistysalueista ja etenkin ulkoilureiteistä.

– Ihmiset arvostavat niitä, ja olen kyllä itsekin huomannut, että erityisesti kauniilla keleillä esimerkiksi Rantareitillä on runsaasti ulkoilijoita.

Kari Muhonen aikoo ensitöikseen päivittää Linnan Infran liiketoimintasuunnitelman, jotta tämänhetkinen tilanne kirkastuisi, samoin suunta eteenpäin. Hän on myös aloittanut keskustelut alaistensa kanssa, joita on kaiken kaikkiaan 110.

– Olen käynyt kahdenkeskisen keskustelun esimiesten kanssa, ja seuraavaksi jututan työntekijät ryhmissä, ilman esimiehiä. Kaikkien tulisi ymmärtää, että olemme samassa veneessä.

Muhonen sanoo korostavansa Linnan Infran toiminnassa yhteistyötä, tuottavuuden parantamista ja johtamista. Hän kehuu liikelaitoksen työntekijöiden osaamista, kokemusta ja paikallistuntemusta.

– Haluan, että jokainen yksittäinenkin työntekijä ymmärtäisi, mitä häneltä odotetaan. Kannatan avoimuutta ja rehellisyyttä. Sitä, että kun asioita tulee vastaan, ne käsiteltäisiin saman tien.

Muhonen asuu perheineen Kirkkonummella, mistä ajelee Hämeenlinnaan kesänopeuksilla reilussa tunnissa. Mies on kuitenkin hankkinut pienen vuokra-asunnon myös Hämeenlinnasta.

– Olen ollut viikolla 2–3 yötä Hämeenlinnassa. Tänne muutostakin on tarkoitus perheen kanssa keskustella. HäSa

Päivän lehti

3.7.2020