fbpx
Kanta-Häme

Kaikki terveysasemat auki kesälläkin

Hämeenlinnassa kaikki terveysasemat ovat auki kesälläkin. Asemien miehitys on tosin pienempi kuin muulloin, mutta kesäsulkuja ei tarvita.

– Lääkäreille on saatu sijaisia kohtuu hyvin, mutta hoitajien sijaisia on saatu vähemmän. Palvelut hoidetaan samaan tapaan kuin esimerkiksi viime kesänä, kertoo avosairaanhoidon ylilääkäri Virpi Kröger Hämeenlinnan terveyspalveluista.

Hän myös kiistää Hämeen Sanomiin tulleen tiedon siitä, että kesällä terveysasemat antaisivat vain akuuttiaikoja.

– Määräaikaistarkastuksia tehdään kesällä vähemmän kuin muulloin, mutta kyllä esimerkiksi seuranta-aikoja saa myös kesällä.

Juhannuksen jälkeen sulkuja

Sen sijaan terveyspalveluiden toimenpideyksikkö on suljettuna juhannuksesta kuukauden ajan. Toimenpideyksikössä tehdään esimerkiksi tähystystutkimuksia, sydämen rasituskokeita, keuhkojen spirometriatutkimuksia sekä silmänpohjakuvauksia.

Myös osa erityisvastaanotoista on suljettuna muutaman viikon keskikesällä, pääosin heinäkuussa. Tällaisia ovat esimerkiksi diabeteshoitajan, reumahoitajan sekä tartuntatauti- ja hygieniahoitajan vastaanotot.

Ikä+ ja geriatrian poliklinikat suljetaan heinäkuuksi ja muistipoliklinikka heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

Pääterveysaseman fysioterapia toimii koko kesän, mutta juhannuksesta elokuun 12. päivään asti supistetusti. Akuutit selkäpotilaat, tekonivelasiakkaat sekä muut kiireellistä fysioterapiaa tarvitsevat asiakkaat hoidetaan tuolloinkin.

Kalvolan, Hauhon ja Rengon terveysasemien fysioterapia on suljettu heinäkuusta elokuun alkupuolelle.

Yksityiskohtaiset tiedot terveyspalveluiden kesäajan toiminnasta löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta http://www.hameenlinna.fi/Terveyspalvelut-erillissivusto/ (HäSa)

Menot