Kanta-Häme

Kaikki vaihtoehdot tutkitaan

Eri vaihtoehdot ruotsinkielisen opetuksen järjestämiseksi Hämeenlinnassa selvitetään. Lasten ja nuorten lautakunta päätyi tälle kannalle tiistai-illan kokouksessaan.

Alkuperäinen päätösehdotus oli, että selvitettäisiin opetuksen hankinta vain Tampereella sijaitsevalta yksityiseltä Svenska samskolanilta. Ruotsinkielisten oppilaiden vanhempainyhdistys Tavastländska Föräldrarföreningen kuitenkin vetosi sen puolesta, että muutkin mahdollisuudet tutkittaisiin. Vanhemmat ovat huolissaan siitä, että oppilaat joutuisivat käymään koulua Tampereella asti.

Tällä hetkellä ruotsinkielistä opetusta annetaan Seminaarin koululla kahdessa ryhmässä. Yhteensä oppilaita on 21. Ensi syksyksi heitä on tulossa 24. Oppilaista enemmistön äidinkieli on ruotsi, mutta luokilla on myös oppilaita, joiden kotikielenä käytetään suomea.

Uutta järjestelyä ruotsinkielen opetukseen etsitään, koska nykyinen ei täytä lain vaatimuksia. Hämeenlinnassa pitäisi olla ruotsinkielinen koulu. Näin pienelle oppilasmäärälle ei kuitenkaan nykyisessä taloustilanteessa ole mahdollisuuksia perustaa koulua. Lähimmät ruotsinkieliset koulut ovat Hyvinkäällä ja Tampereella.

Vanhempainyhdistys on jo nyt vastannut kouluohjaajan palkkaamisesta ruotsinkielisille ryhmille. Se on esittänyt, että Tampereen ohella pitäisi tutkia myös muut mahdollisuudet tilata ja tuottaa ruotsinkielistä opetusta. Häsa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic