Kanta-Häme

Kaikuvatko omat asiat poliisin luukulta muiden korviin?

Uuden poliisitalon infopisteessä asioinut Hämeen Sanomien lukija on kokenut, että asiakaskeskustelut kuuluvat vähän turhankin hyvin muille asiakkaille tilan kaikuisuuden takia.

Onko asia tiedostettu Miekkalinnassa, lupa-asioista vastaava apulaispoliisipäällikkö Martti Salmela?

– Kysehän ei ole pelkästään lupapalveluiden infopisteestä, vaan yleisestä infosta, johon tullaan myös tekemään rikosilmoituksia ja kyselemään löytötavaraa. Sinänsä tilanne ei ole muuttunut vanhaan toimipaikkaan verrattuna, sillä samanlainen infopiste sielläkin oli käytössä. Lupapalveluiden kannalta tässä ei ole erityistä ongelmaa, sillä infosta kysellään lähinnä vapaita aikoja. Varsinaiset lupa-asiat hoidetaan ovellisissa kopeissa, joista ääni ei kantaudu muille.

Mistä tässä sitten on kysymys?

– Luulen, että ongelma koskee lähinnä rikosilmoitusten jättöä. Jos siinä tiskillä esimerkiksi rupeaa kertomaan turhan yksityiskohtaisesti, millaisen rikoksen kohteeksi on joutunut. Yleensä infossa istuva poliisi kuitenkin saattelee asianomaisen kuulusteluhuoneeseen, jossa rikosilmoitus tehdään ja asiat käsitellään kahden kesken.

Voisiko infon äänieristystä jotenkin parantaa?

– Olen viestittänyt tästä poliisitoimintayksikölle ja talon muulle johdolle, jotta voitaisiin miettiä, onko asiaan korjausta saatavilla, kertoo apulaispoliisipäällikkö Martti Salmela. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic