fbpx
Kanta-Häme

Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Savo jäävät ilman omaa sote-aluetta

Lännen Median tietojen mukaan Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Savo jäävät hallituksen sote-uudistuksessa ilman omaa sote-aluetta.

Virallista päätöstä asiasta ei vielä ole, mutta Lännen Median hallituslähteestä saaman tiedon mukaan asia olisi käytännössä selvä.

Lännen Median saamaa tietoa tukee se, että kyseiset alueet ovat väestöltään kaikkein pienimpien joukossa uudessa sote-jaossa.

Kainuun osalta aluejako tarkoittaa, että palvelut järjestettäisiin jatkossa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan kanssa.

Myös Keski-Pohjanmaa voi tulla mukaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun muodostamaan alueeseen. Alueet ovat jo nyt yhdessä Oulun yliopistollisen keskussairaalan ympärille rakennetussa erityisvastuualueessa. Toisena vaihtoehtona on, että Keski-Pohjanmaan palvelut järjestetään yhdessä Etelä-Pohjanmaan kanssa.

Etelä-Savo ja Etelä-Karjala järjestäisivät Lännen Median saamien tietojen mukaan palvelut jatkossa yhdessä. Tätä ratkaisua tukee kaksi vuotta sitten tehty vaalipiiriuudistus, jossa Etelä-Savon ja Kymen vaalipiirit ehdittiin jo yhdistää.

Hallitus sai viime yönä sovittua sote-uudistuksesta mallilla, jossa muodostetaan 18 itsehallintoaluetta, mutta sote-palvelut järjestetään 15 alueen pohjalta.

Menot