Kanta-Häme

Kaisa Liski lähtee ehdolle vaaleihin

Kiinteistökuningatar Kaisa Liski lähtee Hausjärvellä kuntavaaleihin keskustan ehdokkaana.

Liski tunnetaan televisiojulkkiksena, mutta kunnallispolitiikassa hän on uusi tulokas. Toistaiseksi hän on Riihimäen seudulla ainoa ehdokkaaksi asettunut valtakunnanjulkkis.

Vaikka muita julkkisnimiä ei vielä listoilta löydy, Lopen demarit kertoo neuvottelevansa parhaillaan ääniharavaa riveihinsä.

Ehdokkaiden hankkiminen on tällä kertaa entistä vaikeampaa. Lopen demarien ehdokashankinnasta vastaava Joni Lähde on huolissaan kuntapolitiikan vähäisestä vetovoimasta.

– Politiikka kiinnostaa ja jäsenmäärä on kasvanut, mutta työ kunnanvaltuustossa ei houkuttele, Lähde kuvaa tilannetta.

Valtuustoista on jättäytymässä pois usea konkari. Lopella keskustan riveissä sekä Seppo Kuparinen että Aimo Alho harkitsevat ehdokkuuttaan. Demareista samassa tilanteessa ovat Raili Vuorinen ja Sakari Vuorinen.

Kokoomuksen ryhmästä Anniina Lucenius harkitsee vakavasti pois jättäytymistä. Valtuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen asettuu edelleen ehdolle.

Hausjärvellä nykyinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Lokinperä (kesk.), Timo Nuora (kesk.), Olli-Pekka Hynönen (kok.) ja Tarja Riihelä (kok.) eivät enää lähde ehdolle.

Lopella ja Hausjärvellä sekä demareilla että keskustalla on ehdokaslistoilla jo noin 15 ehdokasta eli noin puolet tavoitteesta. Muilla lista täyttyy hitaammin.

Hausjärvellä demarien ehdokashankintaa värittää kahtiajako Oitin ja Hikiän sekä Ryttylän työväenyhdistyksen välillä.

Ryttyläläiset demarit perustivat kesken vaalikauden oman valtuustoryhmän eli Ryhmä Ryttylän. Demarien vaalipäällikkö Kari Masalin kertoo, ettei Ryttylän työväenyhdistys toistaiseksi ole ilmoittanut lähteekö se vaaleihin yhdessä Oitin työväenyhdistyksen kanssa samalla listalla.

Ryhmä Ryttylästä Erkki Pokkinen pyrkii valtuustoon vasemmiston listalla, mutta sitoutumattomana ja edelleen demarien jäsenenä.

Värikäs ja tiukkaa sanailua sisältänyt poliittinen syksy heijastuu Hausjärvellä erityisesti kokoomuksen ehdokashankintaan. Vaalipäällikkö Marko Ruottu myöntää, että taivuttelua tarvitaan huomattavasti aiempaa enemmän.

– Jopa nykyisistä istuvista valtuutetuista harkitaan omaa tilannetta tavallista pitempään. Meillä on kyllä jo tavoitteesta puolet tavoitteesta koossa, mutta edessä on vielä kova työ.

Ehdokaslistojen kokoamistahti tiivistyy kaikilla puolueilla vasta ensi vuoden alkupuolella. HÄSA

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic