Kanta-Häme

Kaisan Kukan Päivi Lehden morsiuskimput tuplavoittoon

Love Me Do -messuilla järjestetyssä Kaunein morsiuskimppu -näyttelyssä yleisöäänestyksen voitto ja toinen sija menivät hämeenlinnalaiselle Päivi Lehdelle, 38, Kaisan Kukasta.

Miltä tuplavoitto maistuu?

– Tuntuu oikein ylpeältä ja vähän epäuskoiselta. Tuplavoitto on tuplasti hienompi kuin pelkkä voitto.

Oletko aikaisemmin ollut mukana tällaisissa kisoissa?

– Vuodelta 2014 on suomenmestaruuskilpailuista kukkasidonnasta Junior-sarjasta kultaa. Pitää voittaa ensin Junior-sarja ennen kuin pääsee Senior-sarjaan. Senkin sarjan SM on tänä vuonna tähtäimessä syksyllä.

Kuinka monta morsiuskimppua kisassa nyt oli?

– 33 kimppua ympäri Suomea. Tämä on jokavuotinen, meidän alalla arvostettu kilpailu.

Mitä voisit kertoa voittajakimpuista?

– Yleensä valkoinen kimppu on ollut voittoisa. Nyt oli haisteltavissa, että värit ovat tulossa morsiussidontaan ja ennen kaikkea 1920-luvun vintagen pehmeät, puuterimaiset värisävyt. Voittokimpussa on ihana puuterinvärinen ruusu. Toisessa kimpussa lähdin tekemään vaaleanpunaista täysin valkoisen sijaan, ja se kannatti.

Mikä muu on morsiuskimpuissa nyt in?

– Yksi hyvin vahva kasvi on eukalyptus. Sitä käytetään vihreänä kimpussa. Se on somessa ja joka paikassa jyrännyt ihan valtavasti.

Kuinka pitkä kokemus sinulla on alalta?

– Kaisan Kukassa tulee nyt kahdeksan vuotta, ja sitä ennen olin muutaman vuoden muualla. Harjoittelu tulee käytännön töiden kautta. Mulla on niin ihana työpaikka! Siellä saa tehdä tosi erikoisia sidontoja. Se pitää vireessä. Työnantaja tukee minua kilpailu-uralla ja antaa tilaa ja mahdollisuuden kokeilla jotain erilaista. HÄSA

 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic