Kanta-Häme

Kaivatut koripallokentät pian Hämeensaaressa - Liikuntapaikkojen rakentaminen alkaa ensi viikolla

Hämeensaarenpuiston uusien liikuntapaikkojen lajivalikoimaan kuuluu muun muassa koripallo, pöytätennis, teqball ja crosstraining.

Ensi viikolla Hämeensaarenpuistossa tapahtuu, kun kaupunki aloittaa liikuntapaikkojen rakentamisen alueelle. Kaupunki tiedotti asiasta tiistaina.

Tiedotteen mukaan puistoon rakennetaan kaksi koripallokenttää, ulkokuntosalialue sekä pingis- ja teqball-kentät. Teqball on uusi laji, jossa pelataan erilaisia pallopelejä kaarevalla pöydällä.

Töiden on määrä valmistua heinäkuun puolenvälin jälkeen.

Myöhemmin syksyllä puistoon rakennetaan leikkialue ja crosstraining -alue. Crosstrainingilla tarkoitetaan kiertoharjoittelua, jossa tehdään eri liikkeitä intensiivisesti ja nopeasti.

 

Vastaava mestari Olli Aaltonen Hämeenlinnan kaupungilta kertoo, että Hämeensaarenpuiston viimeistelytöihin on varattu tälle vuodelle 170 000 euroa.

Liikuntapuiston rakentaminen on viimeinen vaihe Hämeensaarenpuiston kunnostamisessa. Viime vuonna alueen hiekkarantaa kohennettiin ja maastoa muotoiltiin.

Puistotyönjohtaja Pekka Luotosen mukaan puiston liikuntalaitteet- ja kentät tulevat olemaan vapaassa käytössä lukuunottamatta koripallokenttiä kilpailujen aikana.

Luotosen valaisee, että uimahallin ympäristöön on haluttu liikuntapainotteista puistoa. Etenkin pesäpallon peluuseen käytetyn urheilukentän tilalle on kaivattu korvaajaa.

– Hämeensaari on ajateltu usein liikuntapaikkana, ja haluamme pitää liikuntatoiminnot siellä, hän kertoo.

Kaupunki on suunnitellut puistoon myös pumptrack -rataa, jossa pyöräilijä kerää vauhtia polkemisen sijaan pumppaamalla. Rata voidaan tehdä komposiittimateriaaleista tai betonista maastoa myötäillen.

 

Vuonna 2017 järjestettiin kaikille avoin suunnittelutyöpaja, jossa ideoitiin ulkoilupuiston sisältöä.

Kaupungin viheraluesuunnittelija Susanna Lappalaisen mukaan koripallokenttiä on toivottu hyvin vahvasti ja pitkään.

– Hämeenlinnasta puuttuvat asialliset koripallokentät, jossa voisi järjestää turnauksia. Teimme kenttien suunnittelussa yhteistyötä Hämeenlinnan koripalloseuran kanssa, Lappalainen kertoo.

 

Työmaalla tehdään Olli Aaltosen mukaan arkipäivät töitä 3–4 työntekijän voimin.

Suurin osa työntekijöistä tulee kaupungilta. Asfalttityöntekijöitä taas tulee urakoitsijoilta.

Työrupeaman aikana työntekijät viimeistelevät pelikenttien pohjat, asentavat niiden vaatimat rakenteet ja kentät päällystetään. Työntekijät asentavat myös pingis- ja teqball -pöydät ja välineet sekä penkit ja muut kalusteet.

– Jos tulee istuttettavia puita ja pensaita, niin teemme vaadittavat muokkaukset, jotta saadaan mullat sinne ja kasvumaat paikalleen, Aaltonen kertoo.

Päivän lehti

21.1.2020