fbpx
Kanta-Häme

Kaivaukset sulkevat osan aseman parkkipaikasta

Koekaivaukset Hämeenlinnan aseman seudulla jatkuvat pysäköintialueella tämän kuun loppupuolella.

Kuun viimeisellä viikolla noin puolet parkkipaikasta on suljettuna kolmen päivän ajan. Korvaavia pysäköintipaikkoja ei ole. Sulku jatkuu maanantaista keskiviikkoon 27.7.–29.7.

Linnan Infra huolehtii pysäköintirajoituksen merkitsemisestä maastoon. Arkeologisen selvityksen tekee arkeologi Kalle Luoto Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy:stä ja kaivuutyön tekee Kuljetus Vilkkinen.

Rautatieaseman läheisyydessä tehdään kaivauksia ennen kuin alueelle suunniteltuja uudisrakennuksia ryhdytään rakentamaan. Aseman seudun kaavamuutos on parhaillaan tekeillä.

Aiemmissa kaivauksissa havaintoja tehtiin esimerkiksi Varikonniemessä puolustusvoimien varikkoon kuuluneen varastorakennuksen betoniperustuksen tienoilta, josta löytyi hiiltä sekä tulessa ollutta luuta. Löydöt voivat viitata muinaisjäännöksenä pidettävään asuinpaikkaan.

Myös radan tuntumasta otetussa näytteessä havaittiin nuorempien täyttökerrostumien alapuolella säilynyt mahdollinen kulttuurikerros.

Kaivaukset tehdään ennen rakennustöiden aloittamista, eivätkä ne todennäköisesti estä itse rakentamisen aloittamista.

Asemakaavan muutos on vielä kesken ja sen käsittely luottamuselimissä vienee aikaa ainakin ensi kesään. Varsinainen uudisrakentaminen voidaan aloittaa vasta, kun uusi kaava on saanut lainvoiman.

Alueelle suunnitellaan asuin- ja liiketaloja sekä rautatieasemalle uutta pysäköintitaloa. HÄSA

Menot