Kanta-Häme

Kaivokadulle on käännyttävä

Liikennejärjestelyt Turuntien ja Kaivokadun risteyksessä moottoritien katetyömaan vieressä ovat muuttuneet jo pari viikkoa sitten, mutta se on jäänyt monelta autoilijalta huomaamatta.

Ajokaistojen päälle kiinnitetyn liikennemerkin mukaan keskustan suunnasta risteykseen saapuvien on nykyään käännyttävä oikeanpuoleiselta kaistalta oikealle Kaivokadulle. Moni autoilija kuitenkin jatkaa matkaansa vanhasta muistista molemmilta kaistoilta suoraan sillalle.

– Nyt ja jatkossa Turuntie sillalle johtaa vain vasemman puoleinen kaista. Nyt on käynyt niin, että ihmiset ajavat suoraan sillalle molemmilta linjoilta, joista oikeanpuoleista ajaessaan autoilija koukkaa käytännössä sillalle myöhemmin tulevan bussipysäkin läpi, katetyömaan projektipäällikkö Markku Ahonen Hämeenlinnan kaupungilta valistaa.

Risteyksessä on ollut lukuisia vaaratilanteita. Oikealta kaistalta suoraan jatkavat ovat aiheuttaneet ongelmia varsinkin linja-autoliikenteelle.

– Aivan vieressä ajavaa on vaikea havaita, sillä määrätyssä vaiheessa henkilöauto on bussikuskin paikalta katsoessa kuolleessa kulmassa, Vekka liikenteen ajojärjestelijä Veli-Pekka Kulmala kertoo.

Merkinnät risteyksessä ovat ajan tasalla ja asianmukaiset. Myöhemmin keväällä risteykseen asennetaan liikennevalot, mikä selkeyttää risteyksessä ajamista. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic