Kanta-Häme

Kaivokadulle rakentuu pian kolmas kerrostalo

Kolmannen asuinkerrostalon rakentaminen moottoritien katteen ja Kaivokadun välille käynnistyy ilmeisesti vielä ennen joulua.

Kaivokadun asuinkerrostalot rakentavan NCC:n yksikönjohtaja Jari Lehtinen kertoo, että eteläisimmän kerrostalon eli Paasiaukion rakentaminen riippuu siitä, kuinka nopeasti syksyllä senioreille valmistuvan Tulliaukion asunnot saadaan myytyä.

– Tällä hetkellä Tulliaukiosta on myyty runsaat kolmannes asunnoista. Odotamme, että syksy vilkastuttaa näin keskeisellä paikalla sijaitsevien asuntojen kauppaa, Jari Lehtinen toteaa.

Tiedossa järvinäköalaa

Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta antoi keskiviikkona rakennusluvan kahdelle kiinteistöyhtiölle, Paasiaukiolle ja Paasikulmalle.

Asuinkerrostaloihin valmistuu kahdessa rakennusvaiheessa yhteensä 92 asuntoa ja 101 autopaikkaa kellarikerroksiin. Osa parkkipaikoista on Kaivoparkin tiloissa. Kerroksia on neljästä kuuteen.

Paasiaukion ennakkomarkkinointi alkaa syys-lokakuussa ja jos kauppa käy, työt alkavat joulukuussa. Talo valmistuisi ensi vuoden loppuun mennessä.

Sijainti vauhdittaa kauppaa

Lehtinen ei usko talouslaman vaikuttavan Kaivokadun asuntokauppaan. Keskeisen paikan tarjonta ei toistu, Lehtinen korostaa.

Kun uutta Paasiaukiota lähdetään rakentamaan kadun eteläisimpään päähän, asunnot pysyvät neljäntuhannen euron neliöhinnassa Tullinaukion tapaan. Paasiaukion ylimmistä kerroksista aukeaa järvinäköala.

Paasiaukion jälkeen Kaivokadun viimeisenä rakennuksena on tarkoitus toteuttaa samaan kokonaisuuteen Paasikulman 55 asuntoa. Sen valmistuttua kaikki viisi rakennusta ja katteen tuntuman 225 uutta asuntoa ovat valmiit ilmeisesti vuonna 2015.

Toinen vuokratalo vireillä

Yksikönjohtaja Jari Lehtinen kertoo NCC:n kaavailevan Kuivasillan kiinteistöyhtiöstä toista kovan rahan vuokra-asuntotaloa. Parhaillaan on rakenteilla Tullitupa, joka on myyty sijoitusyhtiö Icecapitalille.

– Tarkoitus on myydä myös Kuivasilta sijoitusyhtiölle, joka markkinoisi vuokra-asunnot, kertoo Jari Lehtinen.

Kuivasillan kaavaillaan olevan valmis syksyllä 2014, jolloin siihen tulee 33 asuntoa Tullitupaan ensi keväänä valmistuvien 61 vuokra-asunnon lisäksi. (HäSa)

 

 

 

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic