Kanta-Häme

Kaivoparkin halli ammottaa tyhjyyttään

Yksikään asiakas ei ollut pysäköinyt maanantaiaamuna avautuneen kaivoparkin maksulliseen halliin iltapäivään mennessä. Sen sijaan parin viikon ajan ilmaisella kattotasanteella oli maanantaina vajaat satakunta autoa. Tasanteelle mahtuisi enemmän kuin kolminkertainen määrä autoja.

Kattotasanteella lumipyryssä kävellyt hämeenlinnalainen Paavo Rantanen kertoi tulleensa varta vasten tutustumaan pysäköintitaloon.

– Aion käyttää tätä sittenkin, kun pysäköinti on maksullista, kun hinta on aika kohtuullinen. Parkkitalo on hieno juttu. Tämän verran kuin tästä on keskustaan, täytyy kävelymatkaa ollakin, hän sanoo.

Rantasesta on myös hyvä tietää, mitä pysäköinti maksaa, ettei joku tuo sakkolappua jälkikäteen.

Läheisessä Uppsala-talossa työskentelevä koulupsykologi Hanna Svennevig sanoo, että Kaivoparkin kohdalla olleelle kentälle hän ja saman työpaikan muu väki aina ennekin jätti autonsa. Parkkitaloa hän pitää kivana, mutta työnantajan kanssa on menossa keskustelu siitä, kuka pysäköinnin maksaa.

Hanna Svennevig tarvitsee sellaisen pysäköintipaikan, josta voi lähteä ja johon tulla monta kertaa päivässä

– Työnantaja edellyttää auton käyttöä työssä. Minä käyn viidellä eri koululla, kaukaisin on Tuuloksessa. Parkkitalon rakentamisen aikana Uppsala-talossa käyvät asiakkaat myöhästelivät, kun eivät löytäneet pysäköintipaikkaa, hän kertoo.

Auto Hanna Svennevigillä on vain siksi, että se on välttämätön työssä.

– Jos pysäköinti pitää maksaa itse, se on aika kallista. Autosta on muutenkin paljon kuluja, hän sanoo. (HäSa)