Kanta-Häme

Kaivoparkki menetti pääomansa

Hämeenlinnan kaupungin omistama parkkitaloyhtiö Kaivoparkki Oy on menettänyt oman pääomansa. Yhtiön hallitus on taloustilannetta käsiteltyään todennut, että sen on tehtävä asiasta ilmoitus patentti- ja rekisterihallitukselle.

– Yli puolet yhtiön osakepääomasta on menetetty. Silloin lain mukaan pitää tehdä ilmoitus asiasta kaupparekisteriin, vt. kaupunginjohtaja Juha Isosuo selvittää tilannetta.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli Kaivoparkin tilannetta kokouksessaan maanantaina. Se päätyi esittämään kaupunginvaltuustolle järjestelyä, jossa yhtiö ostaa kaupungilta parkkitalon tontin velaksi vahvistaakseen pääomaansa.

Tontin 500 000 euron kauppahinnasta 300 000 euroa jäisi oman pääoman ehtoiseksi pääomalainaksi, kun taas 200 000 euroa olisi tavallista lainaa, joka erääntyisi viiden vuoden kuluttua.

Isosuon mukaan esityksen myötä Kaivoparkin osakepääoma palautuu lailliselle tasolle, eikä yhtiön taloustilanne edellytä muita toimenpiteitä.

Velvoitepaikat viivästyivät

Kaivoparkin ongelmat ovat johtuneet pysäköintilaitoksen vajaakäytöstä. Yhtiön mukaan kaupungin keskustan tuntumassa on edelleen niin paljon työpaikkapysäköintiin soveltuvia ilmaisalueita, että parkkitaloihin ei riitä asiakkaita.

Lisäksi parkkitaloon on kaavailtu noin 50 velvoitepaikkaa NCC:n katteelle rakentamille asunto-osakeyhtiöille ja noin 200 paikkaa kauppakeskuksen työntekijöiden autopaikoitukseen. Paikkojen myynti on kuitenkin viivästynyt katehankkeen pitkittymisen myötä.

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen tytäryhtiöidensä Kaivoparkin ja Keinuparkin fuusioimisesta emoyhtiöön. Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto palautti kuitenkin tammikuussa fuusioesityksen takaisin kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Asiaan piti palata maaliskuussa yhtä aikaa pysäköintistrategian kanssa.

Pysäköintistrategian valmistelu on edelleen kesken. Tällä hetkellä tavoitteena on, että se ehtisi valtuuston eteen ennen kesätaukoa. (HäSa)