Kanta-Häme

Kaj Nordenswan valtuuston johtoon Hattulassa

Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi Hattulassa on valittu keskustan Kaj Nordenswan maanantai-iltana ryhmien yhteisessä tapaamisessa.

Valtuuston puheenjohtajan nuija on viimeiset 20 vuotta ollut sosiaalidemokraateilla ja sitä ennen pitkään kokoomuksella.

Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Seppo Kankkunen (sd.), toinen varapuheenjohtaja Arto Viljanen (kok.) ja kolmas Hannu Kaskela (ps.).

Kokoomuksella yhä hallituksen puheenjohtajuus

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittiin luottamuspaikkaneuvotteluja vetänyt kokoomuksen Kari Ventola.

– Olen luottavaisin ja nöyrin mielin. Työtä on paljon edessä, mutta pohja on hyvä ja tiimi kasassa. Isoja kysymyksiä ovat, miten palvelut järjestetään ja miten talous kehittyy. Peruskunnissa ollaan vaikeassa tilanteessa, Ventola toteaa.

Hallituksen 1. varapuheenjohtajaksi tulee Hellevi Luopajärvi (sd.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Ritva Viitala (kesk.).

Kunnanhallituksen jäseniksi valittiin kokoomuksesta Pia Yli-Pirilä ja Erkki Pänkäläinen, demareista Tuula Mäenpää ja Ville Myllymäki, keskustasta Pentti Pietilä ja perussuomalaisista Aarre Lindeman.

Lautakuntien puheenjohtajat nimettiin

Myös lautakuntien puheenjohtajat päätettiin eilisessä ryhmätapaamisessa, joka pidettiin vanhan kunnanhallituksen viimeisen kokouksen yhteydessä.

Perusturvalautakuntaa johtaa Teija Vekka-Pirhonen (kok.). Puheenjohtajaksi sivistyslautakuntaan valittiin Heimo Miettinen (krist.), tekniseen lautakuntaan Lasse Järvelä (sd.), rakennuslautakuntaan Matti Puotila (kok.), tarkastuslautakuntaan Matti Kortesaari (kesk.) ja keskusvaalilautakuntaan Matti Hämäläinen (sd.). Varapuheenjohtajana Janakkalan/Hattulan terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella toimii Pirkko Lokinperä (kesk.).

Jo aiemmin on tehty päätös, että erillistä vapaa-aikalautakuntaa ei valita alkavalla valtuustokaudella lainkaan, vaan sen tehtäviä hoitavat sivistyslautakunta sekä tarpeen mukaan perusturva- ja tekninen lautakunta.

Uusi valtuusto kokoontuu Hattulassa ensimmäistä kertaa 23. tammikuuta. (HäSa)

Mainos