Kanta-Häme

Kakarat kauppasivat hurjia tikareita ja pihkavoidetta

Lapset pääsivät sunnuntaina kauppamiehiksi keskiaikamarkkinoilla. Kaikkien aikojen ensimmäinen Kakarain kauppapyhä keräsi Linnanpuistoon kaikkiaan kolmisenkymmentä alle 14-vuotiasta lasta.

Vauhdikkaimmat kauppiaat löytyivät jurvalaisen Järvisen lapsikatraasta, sillä perheen naperoita varten oli tuotu Pohjanmaalta oma volttipenkkikin.

Ainoastaan porukan pienin, nelivuotias Amos, ei voltteja heitellyt, mutta 9-vuotias Luukas, 10-vuotias Ruut, 11-vuotias Elias ja 13-vuotias Akseli pitivätkin sitten vipinästä huolen.

– Saavatpahan purettua energiansa. Kun pojat alkoivat kysellä kesätöitä, ajattelin että keskiaikamarkkinathan ovat mainio paikka opetella työn tekemistä, perheen isä Juha Järvinen hymyilee.

Ilmeisen näppäräsormiset natiaiset myivät markkinoilla itse tekemiään Mustan ritarin hurjia tikareita ja isän avustuksella valmistettua pihkavoidetta.

Kakarain kauppapyhän myyjät olivat käyttäneet mielikuvitustaan. Joku myi laulujaan, toinen mokkapaloja ja kolmas pihlajanmarjahelmiä.

Iida Wathén ja Alisa Spellman ovat niin kovia keppihevostyttöjä, että olivat tehtailleet niitä myyntiin neljän päivän aikana kahdeksan. Ensimmäisen tunnin kuluessa hevosista oli myyty jo kolme.

– Minulla itselläni on yksitoista keppihevosta, mutta olen tehnyt niitä yli 30. 20 hevosta olen myynyt.

Tytöillä oli selvä tavoite eli saada myytyä kaikki keppihevosensa. Voittojen kohdekin oli yhtä selvä.

– Rahoilla ostetaan uutta materiaalia, tytöt ilmoittavat.