Kanta-Häme

Kakkasota kypsyttää Kaurialan koululla

Kaurialan koulun vahtimestarilla alkaa olla mitta täysi.

Lähitalojen koiraväki on ruvennut ulkoiluttamaan lemmikkejään koulun nurmikentällä, eivätkä läheskään kaikki siivoa jätöksiä roskapussiin.

– Oppilaat pitävät polkupyöriään siinä nurmikolla, ja jätökset leviävät sitten kengänpohjissa koulun sisätiloihin, vahtimestari Raimo Räisänen ja rehtori Pekka Saros päivittelevät.

Koulun pihassa on Parolantien puolella orapihlaja-aitaa, mutta siinä on aukkoja. Vahtimestari on laittanut aukkopaikkoihin esteitä laudasta ja rautalangasta, mutta ne eivät pidättele kulkijoita. Stopparit on rikottu useita kertoja.

– Olen kesäaikana tavannutkin muutamia koiranulkoiluttajia ja huomauttanut kieltotauluista, mutta eivät he tottele, rehtori Saros sanoo.

Oppilaat pysyvät …nyt pihassa

Hupaisaksi asian tekee se, että läheisten kerrostalojen asukkaat ovat vuosikausia valittaneet koululaisten aiheuttamasta häiriöstä.

Oppilaat ovat muun muassa pyrkineet kerrostalojen pihaan tupakalle. Lisäksi koulun pihalla on iltaisin pelailtu koripalloa ja kokoonnuttu muuten meluamaan.

– Nyt olemme saaneet oppilaat pysymään koulun puolella, mutta aikuiset tulevat puolestaan tänne häiriköimään, rehtori sanoo.

Koulujen pihat ovat Suomessa perinteisesti julkisia tiloja. Kaurialan koulun pihaankin on seitsemän eri sisääntuloväylää, joten sitä ei edes pystyisi aitaamaan umpeen.

Koulun henkilökunnan mielestä ei ole sinänsä mitään pahaa, jos pihan läpi kuljetaan.

– Kunhan vain koiraväellä olisi pussi mukanaan, vahtimestari sanoo. (HäSa)