Kanta-Häme Hattula

Kaksi autoa varastettiin myyjältä Hattulassa – "Varkaat peruuttivat myytävän kuorma-autonkin ojaan"

Varkaat veivät myös renkaita ja peruuttivat kuorma-auton ojaan.
Kuva; Maps 4News/ Juho Peltoniemi

Pappilanniemessä sijaitsevan automyymälän pihasta käytiin varastamassa kaksi henkilöautoa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Varkaiden kyytiin lähti myös kaksi kesärengassarjaa vanteineen.

Autokaupan yrittäjä kertoo, että varkaiden viemät autot ovat muutaman tuhannen euron arvoisia ”käyttöautoja”. Tekijät mahdollisesti kävivät tiistaina tiedustelureissulla autoliikkeessä.

– En seurannut heidän tekemisiään sen tarkemmin, vaan annan asiakkaiden liikkua vapaasti. Siitä minulla ei ole vielä tietoa, miten varastetut autot saatiin liikkeelle. Varkaat ovat ehkä napanneet avaimet aiemmin päivällä, yrittäjä epäilee.

Seuraavan yönä todennäköisesti sama, päivällä liikkeessä vieraillut kaksikko tallentui liikkeen pihaa kuvanneeseen valvontakameraan.

– He touhusivat täällä lähes koko yön. Omaisuuden varastamisen lisäksi muun muassa myytävänä ollut kuorma-auto oli peruutettu ojaan, yrittäjä kertoi torstaiaamuna.

 

Varkaudesta epäillyt jäivät kiinni keskiviikkona, kun poliisipartio havaitsi toisen varastetuista henkilöautoista Katumantiellä.

Autoa kuljettanut henkilö oli ajanut kovaa vauhtia Rantatielle talojen pihaan, ja kuljettajan poistui läheiseen asuntoon. Samoihin aikoihin hätäkeskus ilmoitti, että myös toinen anastettu auto oli löytynyt Rantatien läheisyydestä parkkipaikalta.

Partiot menivät tekemään kotietsinnän asuntoon, johon toisen anastetun auton kuljettaja oli mennyt. Asunnosta tavattiin 40- ja 37-vuotiaat miehet, jotka otettiin kiinni. Heitä epäillään varkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.