fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kahdelle Hämeenlinnan ex-valtuutetulle syyte Barreli-tutkinnassa: Joutuvat loppuvuonna vastaamaan syytteisiin työturvallisuusrikoksesta

Anni Puntila ja Matti Mikkola yhtiöineen ovat saaneet syytteet työturvallisuusrikoksesta. Juttu käsitellään joulukuussa Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.
Barreli-yhtiötä koskeva tutkinta käynnistyi alkuvuonna 2020. Poliisi tutki yhtiön tonttia vuoden 2020 toukokuussa. Kuva: Juho Peltoniemi / HäSa
Barreli-yhtiötä koskeva tutkinta käynnistyi alkuvuonna 2020. Poliisi tutki yhtiön tonttia vuoden 2020 toukokuussa. Kuva: Juho Peltoniemi / HäSa

Entiset kaupunginvaltuutetut Anni Puntila (kok.) ja Matti Mikkola (kok.) joutuvat vastaamaan syytteisiin työturvallisuusrikoksesta.

Syyttäjä nosti Puntilaa, hänen johtamaansa kiinteistöyhtiötä Barreli Kiinteistöt Oy:tä, Mikkolaa ja tämän hallinnoimaa Realholding-yhtiötä vastaan syytteet lokakuussa. Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta saatujen tietojen mukaan jutun pääkäsittely pidetään joulukuun puolessavälissä. Käsittelylle on varattu yksi päivä.

Muuta tietoa syyttäjän nostamista syytteistä ei toistaiseksi ole oikeudesta mahdollista saada. Haastehakemus sisältöineen tulee julkiseksi vasta, kun jutun pääkäsittely on aloitettu eikä syyttäjä Eeva-Liisa Olkinuora kommentoinut syytteiden sisältöä maanantaina tarkemmin. Hämeen Sanomat ei maanantaina tavoittanut Puntilaa tai Mikkolaa kommentoimaan syyttäjän päätöstä tai sitä, mitä syyte koskee. Työturvallisuusrikoksesta voi rikoslain mukaan saada sakkoja tai enimmillään vuoden vankeutta.

Tutkinta alkoi 2020

Hämeen Sanomat on aiemmin kertonut, että Puntila ja Mikkola ovat olleet poliisin esitutkinnassa liittyen Barreli-yhtiön omistaman kiinteistön remonttiin ja remonttijätteen käsittelyyn. Puntila erosi poliittisista luottamustoimistaan vuonna 2020 sen jälkeen, kun tieto Barreli-yhtiötä koskevasta rikostutkinnasta tuli julki.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Entinen kaupunginvaltuutettu Anni Puntila (oik.) on saanut syytteen Barreli-tutkinnassa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Entinen kaupunginvaltuutettu Anni Puntila (oik.) on saanut syytteen Barreli-tutkinnassa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Hämeenlinnan perussuomalaisten valtuustoryhmä puolestaan erotti Mikkolan, kun häneen kohdistunut rikosepäily tuli julkiseksi. Sittemmin Mikkola valittiin loppuvaltuustokaudeksi kokoomuksen ryhmään. Kumpikaan heistä ei ollut ehdolla kesän 2021 kuntavaaleissa. Epäillyt rikokset eivät liittyneet heidän toimiinsa politiikassa. Sekä Puntila että Mikkola ovat aiemmin kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin asiassa.

Puntila sai viime kesänä tuomion vuokrasaatavien perintää koskevassa tutkinnassa. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen omankädenoikeuteen ja määräsi hänelle sakkotuomion. Tuomio on lainvoimainen. HäSa

Menot