Kanta-Häme

Kaksi hattulalaista koiraa sai sankarikoiran arvon

Monirotuinen Halla ja valkoinenpaimenkoira Rex Hattulasta palkitaan sankarikoiran arvolla joulukuussa Koiramessuilla Helsingissä. 17 palkitun joukossa on myös Poliisikoiralaitoksen saksanpaimenkoira, poliisikoira Väinö.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Halla pelasti emäntänsä häkämyrkytykseltä, kun tämä oli vielä nukkumassa koiran kanssa takkahuoneessa. Halla herätti emäntänsä, joka sai juuri ja juuri avattua ulko-oven ennen tajunnan menettämistä.

Raikkaan ilman ansiosta hän virkosi ja hakeutui eri puolella taloa nukkuvan isännän luokse. Mittaukset osoittivat, että Hallan emännällä oli 30 prosentin häkämyrkytys.

Valkoinenpaimenkoira Rex pelasti perheensä tulipalolta. Perhe oli laittanut sunnuntai-iltana saunan päälle. Perheen äiti unohtui tietokoneen eteen ja havahtui vasta, kun Rex tuli vinkumaan työhuoneeseen.

Äiti nousi päästämään koiraa ulos ja huomasi saunan syttyneen tuleen. Tytär, äiti ja koira pelastuivat viime hetkillä palavasta talosta.

Poliisikoira, saksanpaimenkoira Väinö löysi kaksi maastoon eksynyttä ihmistä. Poliisikoiralaitoksen koiran kotipaikka ei ole tiedossa.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic