Kanta-Häme

Kaksi kurkistusta aivoihin

Sekä lapsilla että aikuisilla on mahdollisuus tutustua aivojen toimintaan Hämeen kesäyliopiston luennoilla tiistaina 7. huhtikuuta.

Aikuisille suunnattu luento Aivojen arki ja juhla valottaa muun muassa sitä, miten aivot rasittuvat ja miten niistä voi pitää huolta.

– Esittelen aivotutkimuksen uusimpia löydöksiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja vireyteen liittyen. Arjen aivoterveyden lisäksi käsittelen myös aivojen suuria juhlahetkiä, kertoo luennoitsija, professori Minna Huotilainen Työterveyslaitokselta ja Helsingin yliopistosta.

Mitä aivoissa tapahtuu yöllä?

Aivojen juhlahetkiksi hän laskee oppimisen, liikunnan, musiikin, sosiaalisen kanssakäymisen sekä hyvän unen aikaansaamat vaikutukset eri-ikäisten aivoissa.

Luento sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet aivojen toiminnasta ja aivojen jaksamisesta.

Vain lapsille sallitulla lasten korkeakoulun luennolla Minna Huotilaisen aiheena on Miten aivot toimivat?

– Aion paljastaa, mitä pääkopan sisältä löytyy ja millaisia tehtäviä eri aivoalueilla on. Luennolle osallistuvat saavat myös tietää, mitä aivoissa tapahtuu yöllä. Vertailen lisäksi, miten eläinten aivot eroavat meidän ihmisten aivoista.

Lasten korkeakoulussa tieteeseen ja tutkimukseen tutustutaan lasten ehdoilla. Luennot on tarkoitettu 7–12-vuotiaille lapsille. Aivoluento on kevään viimeinen lasten korkeakoulun luento.

Aikuisten luento järjestetään tiistaina 7.4. kello 15.30–17 ja lasten luento kello 18–19. Ne pidetään Hämeen kesäyliopiston koulutustiloissa Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Molempiin on ilmoittauduttava ennakkoon viimeistään 31.3. Luennot ovat maksullisia. (HäSa)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa www.hameenkesayliopisto.fi

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic