Kanta-Häme

Kaksi kuukautta tabloidiin

Hämeen Sanomissa on vuoden päivät tehty yhtä lehden historian suurimmista uudistuksista ja huhtikuun alussa lehti muuttuu broadsheet-kokoisesta tabloidiksi. Hämeen Sanomista tulee siis iltapäivälehtien kokoinen, mutta samalla lehden sivumäärä kaksinkertaistetaan. Painopinta-ala ja juttujen määrä pysyvät ennallaan.
 
– Saamamme palautteen perusteella tabloidi koetaan nykyaikaiseksi ja nykyistä isokokoista lehteä helppolukuisemmaksi. Lisäksi ensimmäisen koelehtemme lukijat olivat erittäin tyytyväisiä siihen, että tabloidilehden voi taas jakaa kahteen osaan aamupalapöydässä, päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen taustoittaa.
 
Koelehti esitellään Goodmanissa
Hämeen Sanomat esittelee toisen tabloidi-koelehtensä yleisölle kauppakeskus Goodmanissa ystävänpäivänä. Koelehti kootaan pääasiassa huomisen eli lauantain lehden jutuista, ja koelehden ulkoasu on hieman nykyisestä poikkeava. 
 
– Esittelimme ensimmäisen koelehtemme kesän Elomessuilla, ja kuhina osastomme ympärillä oli kahden päivän ajan kova. Se muistutti meille, miten tärkeäksi oma lehti koetaan. 
 
– Saimme koelehdestä paljon palautetta, ja olemme ottaneet sen huomioon, kun olemme rakentaneet uutta tuotetta, Uusi-Kilponen kertoo.
 
Hämeen Sanomien ulkoasu-uudistus uusine fontteineen on jo testattu sadoilla tuhansilla lukijoilla, sillä ulkoasun päälinjat tulevat yhteisyritys Lännen Mediasta. 
 
Hämeen Sanomista ei kuitenkaan tule kopiota mistään jo olemassa olevasta lehdestä.
 
– Esimerkiksi tekstin kokoa on suurennettu saadun palautteen perusteella. Nyt fontti on mielestämme selkeä, moderni ja helppolukuinen.
 
Edelleen vahvasti maakunnallinen
Vaikka Hämeen Sanomien sivukoko pienenee ja sivumäärä kaksinkertaistuu, lehden perustehtävä säilyy. Hämeenlinnan ja maakunnan uutiset ovat etusijalla tabloidissakin. Kakkososan lukemistojuttujen määrä jopa kasvaa.
 
– Olemme ottaneet uutisvoittoja kuluvan talven aikana, viimeksi uutisoimme laajasti tapaus Fici-Copystä. Tähän pyrimme tietysti jatkossakin.
 
– Lehti ottaa virallisesti kantaa paikallisiin asioihin pääkirjoituksissa ja toimittajat henkilökohtaisesti alanurkkakirjoituksissa. Lisäksi tarjoamme jatkossakin foorumin monipuoliselle lukijoiden mielipiteenvaihdolle, Uusi-Kilponen lupaa.
 
Aktiivinen mielipidesivu – jatkossa mielipideaukeama – onkin päätoimittajan mieleen. 
 
– Hämeen Sanomissa mielipidekirjoitusten määrä on kiitettävän suuri. Tämä kertoo sekä lehden vahvasta lukijasuhteesta että siitä, että ihmiset kokevat lehden hyväksi vaikuttamiskanavaksi, päätoimittaja Uusi-Kilponen iloitsee. (HäSa)