fbpx
Kanta-Häme Hausjärvi

Kakslammin uusi luontopolku avataan juhannuksen jälkeen

Kakslammin luontopolun varrelta löytyy kuntoportaat, joiden yläpäästä avautuu hienot näkymät alueelle. Kuva: Laura Parkko
Kakslammin luontopolun varrelta löytyy kuntoportaat, joiden yläpäästä avautuu hienot näkymät alueelle. Kuva: Laura Parkko

Vuokon Luonnonsuojelusäätiö avaa keskiviikkona 24. kesäkuuta Ryttylässä Kakslammin paahdealueella uuden luontopolun.

Polun varrella voit tutustua harvinaiseen paahdealueeseen kasveineen ja hyönteisineen. Reittivalinnoista riippuen voi tutustua suppasuohon ja entiseen talousmetsään, tai käydä harjun reunalta ihailemassa näköaloja.

Reitin varrella on yli 20 infotaulua kertomassa alueesta, hyönteisistä, pölyttäjistä ja suojelusta. Alueella voi tutustua myös risuista tehtyyn hyönteishotelliin ja ekosysteemihotelliin.

Vuokon Luonnonsuojelusäätiö kehittää pitkäjänteisesti Hausjärven Ryttylässä sijaitsevan Kakslammin aluetta. Tämä 32 hehtaarin alue siirtyi säätiön omistukseen Rudus oy:ltä elokuussa 2017.

Sen jälkeen säätiö haki tälle entiselle soranottoalueelle suojelua arvokkaana paahdeymäristönä, jossa esiintyy useita uhanalaisia hyönteislajeja. Ely-keskus teki myönteisen suojelupäätöksen syyskuussa 2017.

Vuodesta 2018 lähtien alueella on tehty toimenpiteitä mäntytaimikon harventamiseksi ja lupiinien tuhoamiseksi.

Kortensa kekoon ovat kantaneet monet talkoolaiset, työllistetyt, Suomen luonnonsuojeluliiton Ketosirkk -projekti sekä Vuokon Luonnonsuojelusäätiön ja Ryttylän Kiri ry:n väki.

Työ lupiinin hävittämiseksi on myös kokeilevaa; tarkoituksena on löytää tehokkaimmat keinot hyvän ja pysyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kakslammin luonnonsuojelualue ja luontopolku sijaitsevat osoitteessa Riihiviidantie 616, Ryttylä. Avajaisia vietetään 24.6 kello 15 alkaen.

Menot