Kanta-Häme Hämeenlinna

Kaksoistutkintolaiset lakitettiin turvavälein Tavastialla – Katso videolta, kuinka lakitusseremonia onnistui

Tavastian kaksoistutkinto-opiskelijat painoivat valkolakit päähänsä perjantaina.
Tavastian ammattiopiston kaksoistutkinnosta valmistuneita oli niin vähän, että lakitus saatiin järjestymään turvavälein. Kuva: Pekka Rautiainen
Tavastian ammattiopiston kaksoistutkinnosta valmistuneita oli niin vähän, että lakitus saatiin järjestymään turvavälein. Kuva: Pekka Rautiainen

– Illalla ehkä kilistellään porukoiden kanssa. Juhlat täytyy pitää sitten myöhemmin, huokaisee tuore ylioppilas MiIla Uschanoff.

Uschanoff kuuluu luokkatoverinsa Oliver Mäkisen kanssa niihin harvoihin, jotka tänä keväänä saivat painaa Hämeenlinnassa valkolakit päähänsä. Lakitusjuhlallisuudet on pääsääntöisesti siirretty syksylle.

Tavastian ammattiopiston kaksoistutkinto-opiskelijoita oli niin vähän, että kolmetoista valmistunutta sai yhdessä painaa lakit päähänsä perjantaina. Perheenjäsenet joutuivat odottamaan parkkialueella autoissaan.

Mäkinen ja Uschanoff suorittivat kolmeen vuoteen ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon. He valmistuivat lähihoitajiksi, Mäkinen ensihoidon osaamisalalta.

– Onhan tässä ollut tekemistä. Olen tosi onnellinen että ylioppilaskirjoitukset menivät kuitenkin tosi hyvin, Mäkinen kertoo.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Yo-kirjoitukset stressasivat

Kevät on ollut opiskelijoille rankka. Uschanoff pohtii, että menee varmasti hetki, ennen kuin täysin käsittää, ettei koulua ole enää.

Mäkinen ja Uschanoff listaavat koronan tuomia haasteita: harjoittelujakso, ammattiopinnot ja suurimpana stressinä erikoisaikataulussa läpi painetut ylioppilaskirjoitukset.

– Aika ikävältähän tämä tuntuu. Mutta olen onnellinen, että valmistuin, Uschanoff hymyilee. HÄSA

Päivän lehti

12.7.2020