Kanta-Häme

Kalastamo.comista vuoden verkkokauppa

Hämeen Sanomat oy:n Kalastamo.com on saanut vuoden verkkokauppana vähittäiskaupan Retail Awards -palkinnon.

Tuomaristo katsoi Kalastamo.comin olevan kalastustuotteita etsivälle kuluttajalle helppokäyttöinen palvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan monen pienen yrityksen tuotteet. Palkinnon perusteluissa mainittiin myös, että sivusto on yhteisöllinen kalastuksesta kiinnostuneiden kuluttajien kohtauspaikka, ja se auttaa pieniä yrityksiä verkkokaupan perustamisessa.

Kalastamo.com lanseerattiin 21. tammikuuta viime vuonna.

– Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Kuluttajia on tavoitettu hyvin, ja kauppiaat ovat saaneet lisää näkyvyyttä, sanoo Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen.

Yksittäisiä kävijöitä sivustolla on ollut 205 000. Tuotteita on katseltu 1,3 miljoonaa kertaa.

Samalle alustalle on rakennettu myös Bellapuoti.com- ja Dreampetstore.com-verkkokaupat.

Naisille tarkoitettu Bellapuoti.com lanseerattiin viime vuoden syyskuussa. Sen tarjonnassa on muun muassa käsitöitä, kosmetiikkaa, sisustustuotteita ja koruja. Kolme viikkoa sitten avatun Dreampetstore.comin tarjonnassa on lemmikkieläintuotteita.

Sutisen mukaan Hämeen Sanomat hoitaa tällä hetkellä yli 300 kauppiaan verkkokauppapalvelut. Sivustoilla on yhteensä 40 000 tuotetta.

– Olemme selvittäneet yhdessä Finnpron kanssa Pohjoismaiden ja Venäjän markkinoita. Seuraava askeleemme on viedä kauppiaat kansainvälisille markkinoille. Sitä varten olemme saaneet Tekesiltä merkittävää tukea. (HäSa)

Lemmikkieläintuotteita myyvän verkkokaupan nimi korjattu.