Kanta-Häme

Kalle Keskiselle vaaditaan kolmen vuoden tuomiota

Seinäjokelaiselle tapahtumajärjestäjälle Kalle Keskiselle vaaditaan jopa noin kolmen vuoden vankeusrangaistusta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Seinäjoella.

Keskinen on ollut promoottorina järjestämässä kuluneena kesänäkin lukuisia festivaaleja ja tapahtumia. Niiden joukossa ovat olleet Wanaja Festival Hämeenlinnassa ja Riihimäki Rock.

Kihlakunnansyyttäjä Harri Ala-Lahden laatima syytekirjelmä talousrikoksista on pitkä.

Kalle Keskiselle vaaditaan rangaistusta muun muassa törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä velallisen petoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Syytteet koskevat Keskisen toimintaa useissa eri yhtiöissä. Niitä ovat olleet Speed Promotion & Agency, Speed Festivals oy, Speed Event oy, Seinäjoen Vauhtiajot, JK Promotions ja Wanaja Festivalia järjestävä Loud’n Live Promotions oy.

Syytteiden mukaiset lukuisat erilaiset laiminlyönnit ja talousrikokset ovat tapahtuneet vuosina 2008–2014.

Suomen Asiakastiedon tietojen mukaan yhä toimintaansa jatkava Loud’n Live Promotions on käytännössä maksukyvytön.

Vankeuden ja vahingonkorvausten lisäksi syyttäjä vaatii Keskiselle ainakin viiden vuoden liiketoimintakieltoa.

Kalle Keskisen toimintaa on syyttäjän mukaan pidettävä myös kokonaisuutena arvioiden velkojien, sopimuskumppanien, julkisen talouden ja terveen ja toimivan taloudellisen kilpailun kannalta vahingollisena.

Syytekirjelmän mukaan Loud’n Live Promotionsin toimitusjohtajana ja hallituksen ainoana jäsenenä Keskinen on ilman hyväksyttävää syytä vuosina 2011–2013 luovuttanut yrityksestä itselleen ja muille yhteensä 150 457 euroa.

Keskinen on syyttäjän mukaan ottanut samasta yhtiöstä varoja vuoden 2013 aikana 92 000 euroa omakotitalon rakentamiseen.

Jo aikaisemmin keväällä Keskinen määrättiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kirjanpitovelvollisuuden laiminlyönnistä liiketoimintakieltoon, minkä jälkeen hän luopui Loud’n Live -yrityksensä toimitusjohtajan tehtävästä ja hallituksen jäsenyydestä.

Hämeen Sanomien haastattelussa Kalle Keskinen sanoi 28. kesäkuuta, että kysymys on ollut siitä, että hän on luullut asioiden olevan kunnossa.

– Aivan sinisilmäisesti luotin meidän taloushallintoon ja tilitoimistoon, Keskinen sanoi Hämeen Sanomille.

Keskisen maksettavaksi vaadittavien korvausten yhteissumma on nousemassa satoihin tuhansiin euroihin. Syyttäjän edustamien asianomistajien vahingonkorvausvaatimusten yhteissumma on 40 864 euroa.

Asianomistajia on jutussa yhteensä peräti toista sataa, joukossa verohallinnon lisäksi muiden muassa Hämeenlinnan, Seinäjoen ja Turun kaupungit.

Hämeenlinnan kaupungilla on Keskisen edustamilta yhtiöiltä laskusaatavia, jotka liittyvät Linnanpuiston vuokraamiseen Wanaja Festivalin käyttöön.

Pääosin saamamiehet ovat yksityisiä yrityksiä eri puolilta maata, joukossa useita lehtitaloja, urheiluseuroja, jätehuoltoyrityksiä, mainos- ja mediatoimistoja ja joukon jatkona mm. Seinäjoen Tangomarkkinat sekä Eppu Normaali oy, jolle Kalle Keskisen on korvattava syyttäjän mukaan 1 564 euroa. HÄSA

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic