Kanta-Häme

Kalle Salonen avaa Ämyn juhlaviikon

Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali Ämyrock juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia eli 40 vuottaan.

Ämyrock järjestetään lauantaina 28. kesäkuuta, ja sitä edeltävän festivaaliviikon avaa hammond-urkutaiteilija Kalle Salonen. Hän julkaisi viime syksynä Cat Slide -debyyttilevynsä, ja esiintyy Hämeenlinnassa Suisto-klubilla keskiviikkona 25. kesäkuuta.

Kalle Salosen tuo Hämeenlinnaan Taidekeskus Kettuki ja Ämy ry yhteistyössä Lyhty ry:n kanssa. Salonen on varsinainen jazz-funk-soul-virtuoosi, ja hänen kolmivuotiaasta hiomansa soittotekniikka hämmästyttää kuulijat. Hän on yksi harvoista kehitysvammaisista, jotka säveltävät itse oman musiikkinsa.

Lyhty ry:n työpajalla jammailleen Salosen taustalle löytyi levylle rautaisista, pitkän linjan ammattilaisista koostuva bändi ja työryhmä. Tuottaja-muusikko Hannu Pikkarainen, joka myös itse soittaa levyllä, on saanut Kallesta esiin itsevarman taiteilijan.

Kesäisen klubin taustalla on kolmen yhdistyksen yhteistyö ja yhteiset intressit. Kettukin tavoitteena on tehdä kehitysvammaisten taidetta ja kulttuuria tunnetuksi. Lyhty ry edistää kehitysvammaisten hyvinvointia ja Ämy ry:n tavoitteena on elävöittää oman kotikaupungin musiikkitarjontaa.

Lyhty ry on järjestänyt Marginaaliklubeja vuodesta 2008, ja nyt ensimmäisen kerran klubi nähdään Helsingin ulkopuolella. Salosen lisäksi klubilla irrottelee afrojatsia ja deep funkia yhdistelevän The Blassics -yhtyeen duo Juha Sarkkola ja Tuure Tammi. (HäSa)