Kanta-Häme Hattula

Kalliolan alueen kaavatyö käynnistyi Hattulassa, Mierolanpellolle tulossa uutta asuinrakentamista

Hattulassa Juteinikeskuksen ja Mierolanpellon alueen kaavatyö on käynnistynyt. Työn aikana laaditaan asemakaava Kalliolan alueelle ja muutetaan asemakaavaa Juteinikeskuksen läheisyydessä.

Kunnassa on parhaillaan nähtävillä kaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, luonnoskartta ja muut valmisteluvaiheen asiakirjat.

Kaava-alueeseen kuuluvat muun muassa Mierolanpellon jo rakennetut alueet ja Juteinin koulu ympäristöineen. Nykyiseen tilanteeseen on tulossa merkittäviä muutoksia vain muutamalla alueella, mutta samalla voidaan tehdä tarkennuksia nykyisiin kaavoihin.

Hattulan kunnanhallitus käynnisti kaavatyön viime kesäkuussa. Yhtenä kaavan tavoitteena on muuttaa Juteinin koulun nykyisen hiekkaparkkipaikan käyttötarkoitusta.

Nykyisessä kaavassa hiekkaparkki on varattu VU-alueeksi (urheilu- ja virkistyspalvelujen alue), mutta uudessa kaavassa se on tarkoitus varata rakentamiselle. Hattulassa kaavailtiin syksyllä, että yhteiskoulun korvaavat tilat voisi rakentaa hiekkaparkkipaikalle.

Suunnitelmasta luovuttiin, kun valtuusto päätti joulukuussa, että uudet tilat rakennetaan lähelle nykyisiä yhteiskoulun ja lukon rakennuksia. Hiekkaparkkipaikka halutaan silti osoittaa jatkossa rakentamiselle.

Toinen merkittävä muutos nykyiseen tilanteeseen on, että Pälkäneentien ja Hattulantien kainalossa sijaitseva kunnan omistama peltoalue varattaisiin rakentamiselle. Kauempana Pälkäneentien varressa sijaitseva pelto pysyisi jatkossakin maatalouskäytössä.

Kaavaluonnoskartassa rakennettavaksi varattavan alueen kaavamerkintä on AR eli rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue.

Lisäksi kaavaluonnokseen sisältyy Kalliolantien muuttaminen virallisestikin kevyen liikenteen väyläksi. HÄSA

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic