fbpx
Kanta-Häme

Kalmun kaavasta tekeillä uusi valitus

Herajoen Työväenyhdistys aikoo tehdä uuden valituksen kiistellystä Kalmun osayleiskaavasta. Yhdistys aikoo valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Riihimäen kaupunginhallituksen päätöksestä, jolla osayleiskaava tulee osittain voimaan.

Työväenyhdistys kumppaneineen on tehnyt valituksen kaavasta jo aiemmin, eikä sitä ole vielä käsitelty, joten kaava ei ole lainvoimainen. Valitus ei kuitenkaan koske Kalmun kaava-alueen eteläosaa, jolle on kaavoitettu enimmäkseen teollisuusaluetta. Siksi Riihimäen kaupunginhallitus päätti toukokuun alussa, että osayleiskaava tulee voimaan kyseisellä alueella.

Herajoen Työväenyhdistys aikoo vaatia, että hallinto-oikeus kumoaisi Riihimäen kaupunginhallituksen päätöksen tai kieltäisi sen toimeenpanon. Valituksen mukaan kaupungin päätös on askel kohti Kalmun maiden pakkolunastusta.

Alueen maanomistajat eivät ole olleet halukkaita myymään Kalmun maita kaupungille. Kaupunginhallitus käsitteli tällä viikolla alueen maiden lunastuslupaa, mutta asia jäi pöydälle, sillä maanomistajien kanssa halutaan vielä neuvotella.

Työväenyhdistys järjestää Herajoen Työväentalolla maanantaina 28. toukokuuta kello 20 tilaisuuden, jossa kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksestä. Samalla kootaan kalmulaisia mukaan allekirjoittamaan uusi valitus. (HäSa)

Menot