Kanta-Häme Janakkala

Kalpalinnan suunnitelmat etenevät – Ensimmäiset asunnot voivat nousta ensi vuonna, mutta matkassa on vielä mutkia

Toimitusjohtajan mukaan kiinnostusta riittää, mutta ensimmäisiin asuntokauppoihin on vielä matkaa.
Petri Ilmarinen seisoo Kalpalinnan maisemissa. Arkistokuva Esko Tuovinen

Ensimmäiset asunnot saattavat nousta Janakkalan urheilukeskus Kalpalinnan yhteyteen ensi vuonna.

Toimitusjohtajan Petri Ilmarisen mukaan yritys esitteli ensimmäisen vaiheen kaavasuunnitelmaideat Janakkalan kunnalle ja muille asianosaisille ennen juhannusta.

Hänen mukaansa asiaan palataan, kun kunnan päättäjät palailevat elokuussa lomilta.

– Kun saamme kaavan sellaiseen kuntoon, että voimme alkaa toimimaan siellä, niin alamme rakentamaan ensimmäisen vaiheen tiestöä ja infrarunkoa.

Parhaimmillaan ensimmäiset asunnot voivat olla uusien omistajien hallussa ensi vuoden puolella. Ilmarisen mukaan alustaviin suunnitelmiin pitää kuitenkin vielä suhtautua varauksella.

– Se on tietysti toiveaikataulu, meidän suunnitelmamme ja kunnan kaavat vaativat oman aikansa. Kiinnostuneita kyllä riittää, se ei ole siitä kiinni.

Lue myös: Kalpalinnassa ja Sappeessa kehitetään ympärivuotista toimintaa, joilla luodaan puskuria tulevia kriisejä vastaan (3.7.2020)

Suunnitelmissa kokonaisvaltaista asumista

Kalpalinnan suunnitelmat osuvat yhteen etätyöinnostuksen kanssa. Tarkoituksena on tarjota asumismallia, jossa harrastus- ja yritysmahdollisuudet ovat lähellä, mutta sijainti mahdollistaa myös kulkemisen suurimpiin asumiskeskuksiin.

– Työtä voi tehdä kotona ja me tarjoamme edustustilat. Janakkalasta on myös hyvä ajaa tarvittaessa ympäri Suomea, Ilmarinen sanoo.

Lisää urheilumahdollisuuksia

Kalpalinnassa edetään myös muissa suunnitelmissa. Ravintolatarjontaa on luvassa syksyn tapahtumissa ja koko ravintolarakennus on tarkoitus avata talven aikana.

Lisäksi urheilumahdollisuuksia tulee lisää, sillä metsään avataan uudet pyöräilyreitit ja murtomaahiihtoradan avaamista suunnitellaan tälle syksylle. Mahdolliselle hiihtoradalle ei tule vielä valoja tänä vuonna, mutta Ilmarisen mukaan sen ei pitäisi olla ongelma.

– Jos meillä on rinnevalot päällä niin ei siellä pimeää ole. Meillä on niin paljon uusittuja valoja ympäröivissä rinteissä. HÄSA

Päivän lehti

11.8.2020