Kanta-Häme

Kalvolan ja Rengon vuoden yrittäjä sanoo, että tyytyväinen asiakas soittaa toisenkin kerran

Sähköalan yrittäjä Teijo Kulomäki on tyytyväinen siihen, että töitä on riittänyt, vaikka uusien pientalojen rakentaminen Hämeenlinnan seudulla on lähes pysähdyksissä.

– Parhaina vuosina meillä oli lähes pelkästään uudiskohteita, mutta nyt niitä on todella vähän, sanoo Iittalassa reilut 10 vuotta yrittäjänä toiminut Kulomäki.

Korjausrakentamisen ansiosta hän työllistää edelleen itsensä ja kaksi sähköasentajaa. Sähkötyö Kulomäki Oy on keskittynyt pääosin kuluttaja-asiakkaisiin, vaikka yritys on välillä osallistunut myös isompien työmaiden urakkakilpailuihin ja voittanutkin urakoita.

– Hyvinkäällä on ollut muutama isompi urakka, ja viime keväänä teimme esimerkiksi yhden kerrostalon sähkösaneerauksen täällä Iittalassa, Kulomäki kertoo.

Hän aloitti sähköalan yrittäjänä vuonna 2004, aluksi toiminimellä ja vuodesta 2007 alkaen osakeyhtiönä. Yrityksen toimialue on lähinnä Hämeenlinnan seutu.

– Asiakkaan palaute siististi tehdystä työstä palkitsee. Tyytyväinen asiakas soittaa toisenkin kerran, Kulomäki sanoo.

Sähköalan työt hän aloitti vuonna 1989 ammattikoulun jälkeen. Ensin hän työskenteli vieraan palveluksessa ja välillä aivan muissa töissäkin, mutta alkoi suunnitella oman yrityksen perustamista 2000-luvun alussa.

Kotitalouden sähkötyöt lähtevät nykyisin usein liikkeelle asiakkaan ruutupaperille hahmottelemista toiveista. Siitä ammattilainen laatii sähkösuunnitelman.

– Esimerkiksi keittiöt eivät enää ole standardeja eivätkä sähköpisteet vakiopaikoilla. Tarvitaan jonkinlainen layout-suunnitelma, josta lähdetään liikkeelle. 

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic