Kanta-Häme

Kalvolan kirjaston aukioloaika pitenee

Syksyllä Iittalan hyvinvointikeskuksessa aukeavan Kalvolan uuden kirjaston kokoelman painopiste on uutuuskirjoissa, lasten- ja nuortenkirjoissa sekä lehtivalikoimassa.

Kalvolan kirjaston on määrä muuttaa syksyllä vielä rakenteilla olevaan hyvinvointikeskukseen.

– On mukavaa, että Kalvolan kyselyyn vastasi jopa 126 kirjaston käyttäjää. He olivat todella pohtineet uutta kirjastoa ja esittivät hyviä ideoita, palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta korostaa.

Erityisen huolissaan Kalvolassa oltiin lasten ja nuorten kokoelmien ja tilojen riittävyydestä. Toiveet otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan uusissa tiloissa.

Uusi kirjasto on nykyistä pienempi, mutta Isokivijärvi epäilee, että sen käytettävyys kasvaa.

Palvelupäällikkö muistuttaa, että asiakkailla on käytössä koko Hämeenlinnan kaupunginkirjaston yli 200 000 kirjan kokoelma. Kirjaston valikoimaa täydennetään myös siirtokokoelmilla. Tämä tarkoittaa sitä, että muista kirjastoista tuodaan aineistoa lainattavaksi Kalvolasta.

Kirjasto tekee myöhemmin tänä vuonna lehtivalikoimasta vielä erillisen asiakaskyselyn, jotta kirjastoon saadaan mieluisimmat lehdet.

Suurin osa asukaskyselyn vastaajista toivoi, että kirjastoon pääsisi myös viikonloppuisin.

Tällä hetkellä kirjasto on auki vain arkisin. Nykyisten suunnitelmien mukaan uudessa kirjastossa olisi asiakaspalvelua kuusi tuntia arkisin.

Tämän lisäksi kirjastoa voi käyttää omatoimisesti aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin lainaus- ja palautusautomaattia käyttäen. Kirjasto olisi näin asiakkaiden käytössä aamuseitsemästä iltayhdeksään.

Näillä näkymin Kalvolan nykyinen kirjasto sulkeutuu juhannuksen jälkeen.

Sen jälkeen kirjasto tyhjennetään. Uusi kirjasto aukeaa nykyisen aikataulun mukaisesti syyskuussa.

Päivän lehti

28.5.2020