Kanta-Häme

Kalvolan pappilan myynti etenee

Kalvolan pappilalle on löytynyt kaksi ostajaehdokasta, jotka ovat tehneet rakennuksesta 150 000 euron suuruisen tarjouksen.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi tarjouksen omalta osaltaan, ja seuraavaksi pappilan myynti menee kirkkovaltuuston käsittelyyn. Lisäksi kirkkohallituksen virastokollegion pitää vahvistaa myynti.

Vuonna 1973 valmistunut pappila sijaitsee lähellä Kalvolan kirkon parkkipaikkaa. Rakennus päätettiin myydä sen jäätyä tyhjilleen. Kalvolan seurakunnalla ei ole rakennukselle käyttöä eikä myöskään Hämeenlinnan seurakuntayhtymällä.

Kalvolan seurakunnalla on ollut myös yli satavuotias pappila piharakennuksineen, ja seurakunta myi ne vuonna 2001. Vanhan pappilan tiloissa on toiminut muun muassa Palvelukeskus Jonathan.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän alueella on vähällä käytöllä myös Rengon pappila. Kiinteistöpäällikkö Eija Rantala kertoo, että rakennuksen tulevaisuudesta ei ole vielä tehty minkäänlaisia päätöksiä. Rengon pappilassa järjestetään muun muassa kerhotoimintaa. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic