Kanta-Häme

Kamux kasvaa Hämeenlinnassa

Kamux palkkasi Hämeenlinnan kuusi uutta työntekijää, kun se sai käyttöönsä uuden pääkonttorin. Hämeenlinnan toiminta kasvaa enemmän kuin uskottiinkaan, sillä konserni kasvaa ja tehtäviä järjestetään uudelleen.

– Yrityksen liikeideana on edelleen kustannustehokas toimintamalli. Kun yritys kasvaa, on haettava uusia toimintatapoja tehokkuuteen, Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski sanoo.

Kamuxin pääkonttoriin on vedetty yhtiön Suomen ajoneuvojen rekisteröinnit. Kunkin myymälän automyyjät olivat aikaisemmin hoitaneet kauppojen rekisteröinnit. Kalliokoski kertoo, että yhtäkkiä yrityksessä huomattiin, että tarvittiin henkilö hoitamaan jälkimarkkinointia.

– Tilaamme autoihin keskitetysti ympäri maailmaa osia. Teemme myös keskitetysti sopimukset autojen huollosta.

Omiin käsiin taloushallinto

Kamux järjestää parhaillaan konsernin taloushallintoaan uudelleen. Taloushallintoon oli hankittava uusi ohjelmisto, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Taloushallintoon on tulossa talousjohtajan lisäksi uutta henkilöstöä.

– Siirrämme taloushallinnon tilitoimistolta kokonaan omaksi työksi.

Kalliokoski kertoo, että yhtiössä mietitään myös reklamaatioiden keskittämistä. Nyt myyjät hoitavat itse kaikki reklamaatiot.

Kamux palkkasi viime vuonna 40 uutta työntekijää. Yrityksellä on Suomessa yli sata työntekijää. Kalliokoski arvioi, että alihankinta työllistää vähintään 50-100 henkilöä.

– Keskellä työttömyyttä meillä on itse asiassa työvoimapula. Käytännössä haemme jatkuvasti noin kymmentä uutta työntekijää.

Kamuxilla on nyt Hämeenlinnassa 17 työntekijää, joista viisi työskentelee automyymälässä. Uudessa pääkonttorissa on toimistotilaa 300 neliötä, mutta tarvittaessa tilaa voidaan järjestää lisää.

Hämeenlinnan uusi pääkonttori ja automyymälä otettiin käyttöön tammikuun aikana. 2 500 neliön kiinteistössä on yksi iso vuokralainen. Vuokrattavana on vielä pienehkö hallitila.

– Aikataulut ja kustannusarviot pitivät. Tontin ostaminen ja rakennusluvan saaminen vei yhden vuoden. Rakentaminen kesti puoli vuotta.

Kalliokosken mielestä Tiiriön toimitalo henkii Kamuxin tehokasta toimintatapaa. Tilat ovat toimivat, mutta ne eivät hienostele. Uusi myymälä ja myytävien autojen lukumäärän kasvu on jo lisännyt kauppaa.

– Tarkoituksena on myydä Hämeenlinnasta yli tuhat autoa tänä vuonna. Tiistaina meni asiakkaille kymmenen autoa.

Ruotsin malli on jumpattu

Kamuxin on tarkoitus kasvattaa Suomen liikevaihtoaan tänä vuonna yli 30 prosenttia. Konsernin liikevaihto nousee siten yli 200 miljoonan euron.

– Avasimme myymälän Kokkolassa kuukausi sitten. Salon myymälä avataan 1. maaliskuuta. Perustamme vielä kaksi muuta myymälää Suomeen tänä vuonna.

Kamuxilla on kolme myymälää Ruotsissa. Yhtiö aikoo vyöryä naapurimaahan tosissaan tänä vuonna. Sinne perustetaan neljä uutta myymälää.

– Olemme tehneet yhtiön toimintamallista Ruotsin version. Olemme nyt jumpanneet sen kuntoon, Kalliokoski kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020