Kanta-Häme

Kamux peruu listautumisensa - syynä maksamattomat ennakonpidätykset

Kamuxin hallitus on päättänyt keskeyttää aiemmin toukokuussa julkistetun listautumisannin, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Hallitus on myös päättänyt peruuttaa Kamuxin osakkeiden listaamisen Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle ja on toimittanut Helsingin pörssille listalleottohakemuksen peruuttamisilmoituksen.

Kamuxin hallitus päätti keskeyttää listautumisannin, koska annin aikana ilmeni, että yhtiön ”tiettyjen palkanluontoisten maksujen osalta ennakonpidätykset ja sosiaalikulut ovat jääneet usean vuoden ajalta joidenkin henkilöiden osalta suorittamatta”.

Yhtiö katsoo, konsultoituaan myös listautumisen pääjärjestäjää, että sijoittajien näkökulmasta on parasta keskeyttää listautumisprosessi. Yhtiölle on tärkeää toimia läpinäkyvästi ja vastuullisesti.

Saatuaan asian tietoonsa yhtiön hallitus käynnisti välittömästi ulkopuolisen konsultin toteuttaman selvityksen. Alustavan, tätä tiedotetta edeltävän viikonlopun aikana tehdyn selvityksen mukaan tällaisten maksamattomien suoritusten kokonaismäärä mukaan lukien korot ja muut veroseuraamukset olisivat suuruudeltaan noin 60 000 euroa. Hallituksen teettämän selvityksen pohjalta yhtiö on ollut välittömästi yhteydessä veroviranomaisiin asian edelleen selvittämiseksi sekä verojen ja työnantajamaksujen suorittamiseksi asianmukaisesti.

Hallituksen puheenjohtaja Matti Virtanen tiedotteessa:

”Voimme toimia vain vastuullisesti, hoitaa asiat kuntoon ja siten mahdollistaa yhtiön listautuminen tulevaisuudessa. Tämän vuoksi päätimme keskeyttää listautumisannin. Tilanne on äärimmäisen valitettava, varsinkin kun kiinnostus sijoittajien keskuudessa yhtiötä kohtaan on ollut vahvaa.”

Lisäksi yhtiö on saanut alustavan korvausvaatimuksen yhdeltä yhtiön entiseltä osakkeenomistajalta liittyen kauppahintaan, jolla KMX Holding Oy (nykyinen Kamux Oyj) osti kyseisen osakkeenomistajan osakkeet keväällä 2015 sovittuun hintaan. Korvausvaatimuksen suuruus on noin 10 miljoonaa euroa. Yhtiö pitää sekä vaatimuksen perusteita että vaadittua korvauksen määrää perusteettomana ja tulee vastaamaan korvausvaatimukseen tämän mukaisesti. Korvausvaatimuksella ei ollut vaikutusta päätökseen listautumisen peruuttamisesta.

Yleisö- ja henkilöstöannissa yhtiön osakkeista maksettu merkintähinta maksetaan takaisin merkitsijöille listautumisannin ehtojen mukaisesti arviolta kolmen (3) pankkipäivän kuluttua yhtiön hallituksen päätöksestä peruuttaa listautumisanti. Mikäli sijoittajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin merkintäpaikka, palautettavat varat maksetaan sijoittajan suomalaiselle pankkitilille rahalaitosten välisen maksuliikenteen aikataulun mukaisesti arviolta viimeistään viiden (5) pankkipäivän kuluttua yhtiön hallituksen päätöksestä. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.
 

Kamuxin tiedote asiasta

Päivän lehti

9.8.2020