Kanta-Häme

Kamux suunnittelee pörssiin listautumista

Hämeenlinnalainen käytettyjen autojen kauppaketju Kamux valmistelee listautumista Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja Juha Kalliokosken mukaan listautuminen mahdollistaa Kamuxin kansainvälisen kasvustrategian toteuttamisen. Lisäksi tarkoituksena on vahvistaa yhtiön brändiä.

– Uskon, että listattuna yhtiönä saavutamme kuluttajien luottamuksen entistä paremmin ja houkuttelemme parhaat talentit meille töihin, Kalliokoski sanoo.

Kamuxilla on tällä hetkellä 33 autoliikettä Suomessa, kahdeksan Ruotsissa ja yksi Saksassa. Saksan liike avattiin viime joulukuussa. Kalliokosken mukaan Kamux kasvaa edelleen vahvasti Suomessa ja lisäksi lähtee entistä enemmän kansainvälisille markkinoille. Käytettyjen autojen markkinat ovat monessa maassa hyvin pirstaleiset. Kalliokosken mukaan esimerkiksi Saksassa suurimmalla toimijalla on hallussaan vain 0,6 prosenttia markkinasta. Tämä mahdollistaa suurten kasvulukujen tavoittelun.

Kamuxin liikevaihto oli 310 miljoonaa euroa vuonna 2015, kasvaen 44,2 prosenttia vuodesta 2014. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa vähintään 600 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2018. Suunnitellussa osakeannissa odotetaan kerättävän noin 20 miljoonaa euroa uutta pääomaa, joka käytettäisiin yhtiön kasvustrategian ja kansainvälistymisen tukemiseen.

Tarkempaa aikataulua listautumiselle Kalliokoski ei kerro. Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan sekä osakeannista, jossa yhtiö laskisi liikkeelle uusia osakkeita, että osakemyynnistä, jossa eräät yhtiön osakkeenomistajat, mukaan lukien suurin osakkeenomistaja Intera Fund II Ky, myisivät osakkeitaan. Kalliokoski tähdentää, ettei ole itse myymässä osakkeitaan.

Päivän lehti

13.8.2020